Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) ilçe teşkilatı 3'üncü istişare toplantısı düzenlendi.

12 Eylül'de yapılacak referandumda halkın "Evet" veya "Hayır" denilmesi konusunda partiler propagandalarını yapmaya başlarken, AK Parti Viranşehir gençlik kolları ilginç bir açılım başlatarak 10 dilde referandumda "Evet" yazılı döviz astı.

Viranşehir Belediye Kültür Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen AK Parti Viranşehir 3'üncü istişare toplantısına, AK Parti MYKY üyesi Mazhar Bağlı, AK Parti Şanlıurfa İl Teşkilat Başkanı Veysel Polat, parti yönetim kurulu üyeleri ve yüzlerce partili katıldı. Duvarlara çeşitli sloganlar yazılıp asılan döviz ve pankartlar arasında 12 Eylül'de yapılacak olan referanduma destek için gençlik kolları, bir dövize 10 dilde 'Evet' yazarak bir açılım başlattı. Dövizde "Kürtçe, Türkçe, Arapça, Farsça, Zaza'ca, İngilizce, Ermenice, Fransızca, Rusça, Almanca olmak üzere toplam 10 dilde 'Evet' yazısı yer aldı.

Düzenlenen toplantıda kürsüye çıkan Veysel Polat, partisinin yapmış olduğu çalışmalarını anlattı. Ardından kürsüye davet edilen Ak Parti MYKY üyesi Mazhar Bağlı, AK Parti'nin iktidara geldiği günden beri çözülmesi gerek tüm sorunlara el attığını belirterek, "Biz AK Parti olarak Türkiye'de hiç kimsenin konuşamadığı, gündeme getiremediği can yakıcı meseleleri bütün insanların, kesimlerin rahat biçimde konuşmalarını sağlayacak demokratik ortam oluşturmak istiyoruz. Ben bir öğretim üyesiyim, Kürt meselesinin

en çok tartışıldığı konuşulduğu Diyarbakır'da üniversite görevim sırasında Kürt meselesini söylemekten çekindiğim bir dönemden, bugün çok rahat biçimde televizyonlarda halkın huzurunda böyle bir meselenin var olduğunu ve bu meselenin çözmemiz gerektiğini gönül rahatlığıyla konuşabiliyoruz" dedi. (Mynet)