AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, "Dinlemeler neden hep sizin iktidarınızda oluyor?" sorusuna çok ilginç bir cevap verdi!

Elitaş, ""Bizim iktidarımız teknolojiyle barışık olduğu için, teknolojik gelişme çok ileri seviyede oldu” diye yanıt verdi.

Mustafa Elitaş, Meclis'te gazetecilerin sorularını yanıtladı. Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın telefonla konuşmaktan korktuğu için kuryeyle haberleştiği yönündeki haberin hatırlatılması üzerine Elitaş, “İnternette de aynı şey var. Dünyanın en büyük teknoloji şirketi kabul edilen Microsoft'a 'hacker'ların ne yaptığını biliyorsunuz. Bunu demokrasi standardıyla alakalı değerlendirmemek lazım. Trafik kazalarında insanlar hayatını kaybediyor. Onun için otomobili yasaklayalım mı? Bununla ilgili gerekli önlemleri almamız şart” diye konuştu.

CEZALAR CAYDIRICI OLABİLİR

İnsanların rahat bir şekilde birbirleriyle konuşmalarının sağlanması gerektiğini vurgulayan Elitaş, dinleme faaliyetlerine yönelik getirilecek cezaların “caydırıcı” olabileceğini söyledi. Bir gazetecinin, “Bunlar sizin iktidarınızda oluyor” sözlerine Elitaş, “Bizim iktidarımız teknolojiyle barışık olduğu için, teknolojik gelişme çok ileri seviyede oldu” yanıtını verdi.

“Referandum sizce Ak Parti açısından bir güven oylamasına dönüşür mü?” yolundaki soruya Elitaş, “Referandum, vatandaşın Anayasa paketiyle ilgili görüşlerini ortaya çıkaracak. Bazıları bu şekilde görüyorlar. Halkın oylarına müracaat etmeyi içine sindiremeyenlerin ileri sürdükleri karşıt görüştür bu. Referanduma artık Türk milleti alışmalı. Sınırlı düşünen siyasetçilerin artık zihinlerindeki örümcek ağlarını yırtmaları gerekir” karşılığını verdi. (Mynet)