29 Mart 2009 tarihinde yapılacak olan yerel seçimler için geriye sayım büyük bir hızla devam ederken, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin (AK Parti) Kahramanmaraş merkez ve ilçe belediye başkan adaylarının belli olduğu yönünde Ankara’dan gayri resmi olarak bilgiler gelmeye başladı.

Başkent Ankara’dan Kahramanmaraş’a doğru gelen gayri resmi bilgilere göre AK Parti’nin Kahramanmaraş’taki belediye başkan adaylarının şu şekilde olacağı iddia edilerek öne sürüldü:

Türkoğlu: Mustafa Taşhan ile devam

Andırın: Baki Tezcan ile devam

Göksun: Ramazan Hurç ile devam

Çağlayancerit: Küçük Mehmet Yıldızlı ile devam

Afşin: Fazlı Aydoğan

Elbistan: Durmuş Küçük

Ekinözü: Ahmet Eker

Pazarcık: İbrahim Yılmazcan

Nurhak: Halil İbrahim Kahraman

Bu isimlerin aday olarak gösterilip-gösterilmeyecekleri ise parti tarafından önümüzdeki günlerde yapılacak açıklama ile tam belli olacak.

'MİLLETVEKİLLERİ MERKEZ İÇİN İKİYE AYRILDI' İDDİASI

Öte yandan; AK Parti Kahramanmaraş Milletvekillerinin Kahramanmaraş merkez belediye başkan adayının kim olacağı yönünde ikiye ayrıldıkları öne sürülüyor.

Vekillerin yarısı Poyraz'dan yana tercih yaparken, diğer yarısının ise Atıf Şirikçi'nin aday olması yönünde görüş belirttikleri ancak Poyraz'dan yana görüş bildiren vekillerin ağırlığının daha fazla olması nedeni ile Poyraz'ın yeniden aday gösterilme şansının bir hayli yüksek olduğu ileri sürülüyor.

Bu arada aday adaylarının birçoğu ise Ankara'da kulis yapıyor. (AJANS 46 İSTİHBARAT SERVİSİ - www.kanal46.com)