Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kahramanmaraş Merkez İlçe Başkanlığının 3. Olağan Kongresi’nin 18 Ekim Cumartesi günü yapılması kesinleşti.

Merkez İlçe Başkanı Fatih Mehmet Erkoç imzası ile yerel gazetede yayımlanan kongre ilanına göre; Osmaniye yolu üzerindeki Kahramanmaraş Fuar Merkezi’nde (KAFUM) gerçekleştirilecek olan kongre saat 10.00’da başlayacak. İlk toplantıda çoğunluk sağlanamaz ise kongre 25 Ekim Cumartesi günü aynı yer ve saatte yapılacak.

DELEGE YAZIMI NEDENİ İLE HUZURSUZLUK

Öte yandan; kongre öncesinde geçen günlerde gerçekleştirilen delege yazımından dolayı camia içerisinde rahatsızlıklar bulunduğu öne sürülüyor.

Buna göre; partinin kuruluşundan bugüne kadar camia içerisinde yer alan ve partiye hizmetleri bulunan birçok insanın delege olarak yazılmadığı belirtiliyor. Tüzük gereği delege yazılması gerektiği ileri sürülen, ancak yazılmayan bazı kişilerin ise haklarını aramak için kanuni yollara başvurabilecekleri ve eğer böyle bir girişim içerisine girerlerse de kongre tarihinin ileriye sarkabileceği ya da delege yazımının yeniden yapılmasına karar verilmesi halinde ise açıklanan kongrenin iptal edilebileceği da iddia edilerek kulislerde konuşulmaya başlandı.

BAŞBAKAN DAVET EDİLDİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın gerek kongre gerekse de Kahramanmaraş Belediyesi’nin yaptığı hizmetlerin açılışları için kente davet edildiği ve gelip-gelmeme durumunun ise bugünlerde belli olacağı öğrenildi. (www.kanal46.com)
Editör: TE Bilisim