Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kahramanmaraş Teşkilatı’nın Mayıs ayı olağan İl Danışma Meclisi (İDM) toplantısı 1 Mayıs cumartesi günü gerçekleştirildi.

Belediye’nin Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde bugün saat 10.30’da başlayan İDM toplantısında ilk olarak divan heyetinin yerini almasının ardından saygı duruşundu bulunularak İstiklal Marşı okundu.

Toplantının açılış konuşmasını yapan AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, terör saldırılarında şehit olan güvenlik güçleri için başsağlığı dileğinde bulundu. Terörün er yada geç kökünün kazınacağını söyleyen ve hainlerin hiçbir zaman ülkeyi bölme emellerine ulaşamayacaklarını belirten Erkoç, 8 yıllık iktidarları döneminde Kahramanmaraş’a yapılan hizmetleri anlattı.

Önceki konuşmalarının aksine bu kez Kahramanmaraş’la ilgili yatırım ve hizmetlere konuşmasında ağırlık vermesi ile dikkat çeken Başkan Erkoç, kara, hava ve demiryolu ulaşımlarında Kahramanmaraş’ın hak ettiği konuma gelmesi için gayret ortaya koyduklarını söyledi. Sağlık ve eğitim gibi alanlarda da Kahramanmaraş’a tarihi hizmetlerde bulunduklarının altını çizen Başkan Erkoç; “Sizlerin destek ve gayretleri ile bu hizmetleri yerine getiriyoruz. Emeği geçen tüm herkesi kutluyor ve teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

İDM TOPLANTISINA CAFER TATLIBAL DA KATILDI

Anayasa değişikliği görüşmelerinin ve oylamalarının ikinci turunun 2 Mayıs Pazar günü başlayacak olması nedeni ile AK Partili vekillerin başkent Ankara’da şehir dışına çıkmaları büyük oranda yasaklanmasına rağmen AK Parti Kahramanmaraş Milletvetvekili Dr. Cafer Tatlıbal, dün akşam kente gelerek İDM toplantısına da katıldı. Öncekilerin aksine bu kez elinde dosya ile kürsüye gelen Vekil Tatlıbal; ülkenin selamete ve refaha çıkmaya hazırlandığı zamanlarda hain saldırıların arttığını söyledi. Vekil Tatlıbal; "Uyanık olmamız, akl-ı selim hareket etmemiz ve saldırılara asla prim vermememiz lazım." Diye konuştu.

Tatlıbal, konuşmasında ilk olarak artan terör olaylarına ve Anayasa Değişikliği görüşmeleri hakkında değerlendirmelerde bulundu. Tunceli'de dün akşam yaşanan üzücü karakol baskınında 4 askerin şehit edilmesiyle yüreklerin bir kez daha yandığını belirten Tatlıbal, yaşanan saldırıların zamanlamasına dikkat çekti.

Özgürlüklerin tartışıldığı günlerde bu saldırıların artmasının iyi analiz edilmesi gerektiğini vurgulayan AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Tatlıbal; "Ne zaman bu ülke selamete ve refaha çıkacak olsa bu tür hain saldırılar artıyor. Bu nedenle uyanık olmamız akl-ı selim hareket etmemiz ve saldırılara prim vermememiz lazım."

“TBMM’DE BİR SİNİR HARBİ YAŞANIYOR”

Vatandaşların basın yayın organlarından dikkatli bir şekilde takip ettikleri Anayasa Değişikliği görüşmelerinin 'sinir harbi' içerisinde devam ettiğini söyleyen Tatlıbal, muhalefetin tutumuna tepki göstererek şöyle konuştu: "Allah'tan korkun, bu kadar madde içerisinde bir tane doğru yok mu? Hiç mi biri hoşunuza gitmez? Ama görüyorsunuz hepsine 'hayır' dediler. '12 Eylülü gerçekleştirenler yargılansın' dedik bunda bile en çok zararı gören, kendilerinden insanlar asılan MHP de, CHP de destek vermedi. Her madde 3 buçuk saatte geçiyor. Tam bir sinir harbi yaşanıyor. Buna gücümüz yetmedi ve en sonunda 'bunların hakkından ancak siz gelirsiniz' diyerek değişiklikleri halka götüreceğiz. Gereğini milletimiz yapacak."

Toplantının ikinci bölümü basına kapalı olarak gerçekleştirildi ve parti ile ilgili konular hakkında değerlendirmeler yapılarak bilgi alışverişinde bulunuldu. (www.kanal46.com)


Editör: TE Bilisim