İşbaşındaki başkanlar hariç olmak üzere, Kahramanmaraş merkez belediye başkan aday adayları ile ilçelerdeki belediye başkan aday adaylarının katılacağı temayül yoklamasının 4 Ocak Pazar günü yapılacağı bildirildi.

Ak Parti Kahramanmaraş İl Başkan vekili Mustafa Sarıkaya, 4 Ocak Pazar günü yapılacak temayül yoklamasında bin 298 delegenin oy kullanacağını ve mevcut başkan Mustafa Poyraz’ın dışında dokuz aday adayının başvuruda bulunduğunu kaydetti.

Bugün sabah beraberinde il yürütme kurulunda yer alan yöneticile; Mehmet Beşen-2, Mustafa Buluntu, Selahattin Sandaloğlu, İsmail Güzel, Remzi Yenipınar, İsmail Kıyak ve Tuncay Atakan ile birlikte bir basın toplantısı yapan Sarıkaya, 4 Ocak Pazar günü Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde yapılacak olan temayül yoklamasında, merkez ilçeden 351, Afşin’den 128, Andırın’dan 89, Çağlayancerit’ten 92, Ekinözü’nden 66, Elbistan’dan 149, Göksun’dan 111, Nurhak’tan 82, Pazarcık’tan 118 ve Türkoğlu’ndan 112 delegemiz olmak üzere toplam bin 298 delege sandık başına giderek oy kullanacak ve aday adayları içerisinden tercihlerini yapacak.

Öte yandan; merkeze bağlı beldeler ile diğer ilçe belde belediyeleri için ise 11 Ocak’ta ayrı bir temayül yapılacağını kaydeden Sarıkaya sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yapılacak teşkilat temayül yoklamaları için il başkanlığımızca gerekli çalışmalar ve hazırlıklar yapılmıştır. Temayül yoklaması ile ilgili görevli il yönetim kurulu üyesi başkanlığımızca belirlenmiş, söz konusu görevlendirmeler ile bilgilendirme ilçe başkanlığımıza yapılmıştır. Bilindiği üzere yapılacak olan yerel seçimler ile ilgili olarak belirlenecek adayın tespitinde genel merkezimizin belirlemiş olduğu kriterler var. Bu kriterler teşkilat temayül yoklaması, halk anketi, milletvekili kanaatleri ve genel merkezin kanaati şeklinde. Bu yapacağımız temayül ile delege arkadaşlarımız gönüllerindeki belediye başkanı lehinde oy kullanacaklar.”

130 İSİM ADAY ADAYLIĞI İÇİN MÜRACAATTA ETTİ

Sarıkaya, Kahramanmaraş merkez, diğer ilçe ve belde belediye başkanlığı için 130 kişinin aday adayı olduğunu söyledi. Sarıkaya adaylık başvurusunda bulunanların 44'ünün merkez ilçe ve 9 ilçeye yapıldığını belirterek şöyle konuştu: “Merkez ilçeye 10, Afşin 10, Andırın 1, Çağlayancerit 3, Ekinözü 2, Elbistan 6, Göksun 2, Nurhak 2, Pazarcık 4, ve Türkoğlunda 4 arkadaşımız adaylık müracaatında bulundu. Şu anda adaylık müracaatı yapılmayan 5 beldemiz var. Buralarda da çalışmalar yapıp adaylarımızı tespit edeceğiz. Kahramanmaraşta adayımızın olmadığı yer bulunmayacak.”

ÖZLEM SARIFAKIOĞLU: “KADINLAR SİYASETE GİRMELİ!”

Ak Parti İl Kadın Kolları Başkanı Özlem Sarıfakıoğlu ise, yaptığı açıklamada kadınları yerel siyasete davet etti. Sarıfakıoğlu şunları kaydetti: “Kuruluşumuzdan bu yana, gerek parti yönetiminde gerek seçimlerdeki kadın katılımıyla, gerekse parlamento ve hükümet çalışmalarıyla kadının sosyal, siyasi ve iş hayatında katılımını artırmaya yönelik çabayı ortaya koymaktadır.
Biz de diyoruz ki, tüm kadınları siyaset yerelde başlar sloganıyla siyasette görünür olmaya davet ediyoruz. Gelin sokağımızı, mahallemizi, ilçemizi ve ilimizi birlikte yönetelim.”

Başkan Sarıfakıoğlu Ak Partide belediye başkanlığı için iki kadın aday adayının bulunduğunu açıkladı. Sarıfakıoğlu, Fatma Merih’in Elbistan ve Şerife Eğilmez’in ise Nurhak Belediye Başkan aday adaylığına müracaat ettiğini sözlerine ekledi.

İŞTE MUSTAFA SARIKAYA’NIN BASIN TOPLANTISINDAKİ KONUŞMASININ TAM METNİ

“Değerli Basın Mensupları,

Parti teşkilatımızın düzenlemiş olduğu bilgilendirme toplantısına hepiniz hoş geldiniz.

29 Mart 2009 tarihinde İlimizde yapılacak olan Yerel Seçimlerle ilgili olarak adayların tespiti amacı ile Ak Parti Genel Merkezinin belirlemiş olduğu kriterlerden birisi olan Teşkilat Temayül Yoklaması Mevcut il ve ilçe Belediye Başkanlarımız için 14 Aralık 2008 tarihinde yapılmıştır.

Aynı şekilde İl ve Tüm ilçelerimiz için müracaat eden diğer Belediye Başkan Aday Adayları içinse Teşkilat Temayül yoklaması 04 Ocak 2009 Pazar günü Saat:10,00 da Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezinde yapılacaktır.

Merkeze bağlı beldeler ile diğer ilçe belde belediyeleri için Teşkilat Temayül yoklaması ise 11 Ocak 2009 Pazar günü saat: 11:00 da beldelerin bağlı olduğu ilçelerimizde yapılacaktır.

Yapılacak Teşkilat Temayül yoklamaları için İl Başkanlığımızca gerekli çalışmalar yapılmıştır. Temayül yoklaması ile ilgili görevli İl Yönetim Kurulu üyeleri başkanlığımızca belirlenmiş, söz konusu görevlendirmeler ile ilgili bilgilendirme İlçe Başkanlıklarımıza yapılmıştır.

Bilindiği üzere yapılacak olan Yerel Seçimler ile ilgili olarak belirlenecek adayın tespitinde Ak Parti Genel Merkezinin belirlemiş olduğu kriterler vardır. Bu kriterler Teşkilat Temayül Yoklaması, Halk Anketi, Milletvekili Kanaatleri ve Genel Merkezin kanaati şeklindedir.

Teşkilat Temayül Yoklamaları ile ilgili olarak Kahramanmaraş ilimizde 1 Merkez ilçe 9 İlçe, 52 Belde ile ilgili Teşkilat temayül yoklamaları 04 Ocak 2009 tarihi ile 11 Ocak 2009 tarihleri arasında yapılarak gerekli bilgi ve dökümanlar İl Başkanlığımızca Genel Merkezimize ulaştırılacaktır.

İlçe Teşkilat Yoklamasına katılacakların sayısı :

İLÇE ADI OY KULLANLAR


MERKEZ İLÇE - 351
AFŞIN - 128
ANDIRIN - 89
Ç.CERİT - 92
EKİNÖZÜ - 66
ELBİSTAN - 149
GÖKSUN - 111
NURHAK - 82
PAZARCIK - 118
TÜRKOĞLU - 112

olmak üzere toplam 1,298 kişidir.

04 Ocak 2009 tarihinde yapılacak olan Teşkilat Temayül Yoklaması için görevli olarak K.Maraş il sorumlusu Sivas Milletvekili Selami UZUN, Gaziantep Milletvekili Mahmut DURDU, Bursa Milletvekili Mehmet OCAKDAN ve Karaman Milletvekili Lütfi ELVAN ilimize teşrif edeceklerdir.

Merkez ilçe için toplam 10 değerli arkadaşımız İl Belediye Başkanlığı Aday Adaylığına müracaat etmişlerdir. (Alfabetik sıraya göre okuyorum)


1-Atıf ŞİRİKÇİ - Harita Mühendisi
2-Cengiz ÖZSAN - İktisatçı
3-Emin Tanın TELBİSOĞLU - Harita Mühendisi
4-Enver ÇOKYİĞİT - Defterdar
5-Fatih Mehmet ERKOÇ - Makine Mühendisi
6-Hanefi MAHÇİÇEK - Planlamacı
7-İsmail Şeref ALKIŞ - Jeoloji Mühendisi
8-Mustafa POYRAZ - Eczacı
9-Sıtkı GÜVENÇ - Diş hekimi
10-Zeynel Abidin ŞEREFOĞLU - Harita Mühendisi


Yapılan bütün bu çalışmalar, Adalet ve Kalkınma Partisinin Belediye Başkanlarının belirlenmesinde titiz bir çalışma içerisinde olduğunu göstermektedir. Bu çalışmalar sonucunda İlimiz ve İlçelerimiz için belirlenecek Belediye Başkan Adaylarının ülkemize ve değerli Kahramanmaraş halkımıza hayırlar getirmesini temenni eder, saygılar sunarım. (www.kanal46.com)