Adalet ve Kalkınma Partisi'nin belediye başkan adaylarının belirlenmesinde bir kriter olarak kabul edilen ve işbaşındaki belediye başkanlarının haricindeki başkan aday adaylarının katıldığı temayül yoklaması bugün gerçekleştirildi.

Kahramanmaraş Belediye Başkan aday adayı olan 9 ismin yanısıra ilçelerde de başkan aday adayı olanlar için toplam bin 298 delegenin oy kullanma haklarının bulunduğu temayül yoklaması Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Saat 10.00'da başlayarak saat 14.00'da tamamlanan temayül nedeni ile AK Parti caiması biraraya gelerek sıcak sohbetler de yaptı.

Temayül yoklaması nedeni ile salonda hazır bulunan Kahramanmaraş Belediye Başkan aday adayları; Zeynel Abidin Şerefoğlu, Enver Çokyiğit, Cengiz Özsan, İsmail Şeref Alkış, Atıf Şirikçi, Emin Tanın Telbisoğlu, Sıtkı Güvenç ve Fatih Mehmet Erkoç ayakta yan yana durarak delegelerle tokalaştılar. Aday adaylarından Hanefi Mahçiçek ise ön sıradaki koltukların birinde oturmayı tercih ederken, il yönetim kurulu üyeleri ise hem merkez belediye başkanlığı için hem de ilçeler için oy kullandılar. Delegeler, oy pusulalarından isimleri yazan aday adaylarından en fazla 3 tanesine işaret koyarken, kafalarından geçen ama aday adayı olmayan bir ismi de isterlerse pusulanın altına eklediler.

SOĞUK HAVADA SICAK TEMAYÜL

Ak Partili delegeler görmek istedikleri belediye başkan adayı için sandık başına gitti. Merkez ilçede mevcut başkan Mustafa Poyraz’ın muaf tutulduğu temayül yoklamasında 9 aday adayı yarıştı.

Aday adayları temayül boyunca bir an olsun oturmayarak delegelere katılımlarından dolayı teşekkür ettiler. Oy kullanma işlemi devam ederken, dışarıda kar yağışı ve soğuk hava varken Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nin içerisinde sıcak bir hava mücadele vardı.

Ak Parti İl Başkanlığı’nda aday adayları için temayül yoklaması yapıldı. Mevcut belediye başkanlarının muaf tutulduğu yoklamada merkez ilçe ile birlikte Kahramanmaraş’ın 9 ilçesinde belediye başkanlığı için müracaatta bulunan aday adayları yarıştı. Gizli oy, gizli tasnif şeklinde yapılan temayül yoklamasında kayıtlı 1298 delege oy kullanırken oy kullanma işlemleri 10.00-15.00 saatleri arasında gerçekleştirildi. Ak Partili delegeler listede bulunan aday adaylarından üç ismi işaretlerken, isteyen delegeler listenin sonuna, aday olarak görmek istediği herhangi bir ismi de ekleyebiliyor.

Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde yapılan temayül yoklamasına gözlemci olarak katılan Ak Parti Gaziantep Milletvekili Mahmut Durdu, temayül yoklamalarının aday belirlenmesinde önemli bir etken olduğunu belirterek, bu yolla teşkilatların görüşlerini aldıklarını söyledi. Durdu: “Daha önce mevcut belediye başkanlarımız için performans yoklamaları yapmıştık. Şimdi de adaylar için teşkilatlarımızın görüşünü alıyoruz. Bunun yanında halk anketleri yapıyor ve milletvekillerimizin değerlendirmelerini dinliyoruz. Ayrıca aday adaylarımız mülakata tabi tutuluyorlar ve nihayetinde genel merkezimiz uygun gördüğü bir ismi adayımız olarak belirliyor. Şu an tüm sandıkları gezdim. Hiçbir sıkıntı yok ve demokrasi ortamı içerisinde delegelerimiz oylarını kullanıyor. Oy kullanma işleminin nihayetinde oyları genel merkezimize götüreceğiz. Tüm aday adayı arkadaşlarıma başarılar diliyorum” dedi.

Ak Parti İl Başkan vekili Mustafa Sarıkaya’da partilerine yakışır bir ortamda oy kullanma işleminin sürdüğünü belirterek, yapılan temayül, anketler ve değerlendirmelerin sonunda en iyi adayı belirleyerek seçime gideceklerini söyledi.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mahmut Durdu ise temayül yoklamasının çok sakin ve düzenli bir şekilde geçtiğine işaret ederek, "Partimizde adaylık süreci devam ediyor. Katılım yüksek olması da bizleri sevindirdi. Parti yöneticileri olarak bütün adaylara eşit mesafede bulunuyoruz" diye konuştu.

BAZI DELEGELER KAR NEDENİYLE KENTE GELMEKTE ZORLUK GEÇİRDİ

Öte yandan kar yağışı nedeniyle Kahramanmaraş’ın kuzey ilçeleri olan Elbistan, Afşin ve Nurhak delegelerinin kente güçlükle ulaşım sağladığı öğrenildi. Gece hızını artıran kar yağışının Kahramanmaraş-Elbistan-Nurhak kara yolunda trafiği olumsuz etkilediği öğrenilirken Ak Parti İl Başkan vekili Mustafa Sarıkaya “Diğer delege arkadaşlarımız geldiği. Bir tek Nurhak ilçelerimizin delegelerini bekliyoruz. Onlarda yolda, temayüle yetişerek oylarını kullanacaklar” diye konuştu.

İŞTE BAŞTA MERKEZ İLÇE OLMAK ÜZERE DİĞER İLÇELER VE ADAY ADAYLARI

Merkez İlçe; “Atıf Şirikçi, Cengiz Özsan, Emin Tanın Telbisoğlu, Enver Çokyiğit, Fatih Mehmet Erkoç, Hanefi Mahçiçek, İsmail Şeref Alkış, Mustafa Poyraz, Sıtkı Güvenç ve Zeynel Abidin Şerefoğlu”

Afşin: “Abdurrahman Türkmen, Abdussamet Açıkgöz, Ali Bal, Fazlı Aydoğan, Hüseyin Kara, İrfan Gedikbaşı, Mustafa Bila Özden, Şaban Gözükara, Yalçın demir, Zekeriya Pehlivan”

Andırın: “Baki Tezcan”

Çağlayancerit: “Hasan Kekil, Küçük Mehmet Yıldızlı, Üzeyir Kızılseki”

Ekinözü: “Ahmet Eker, Ali Ceylan”

Elbistan: “Bünyamin Acar, Durmuş Acar, Durmuş Küçük, Fatma Merih Karakaya, Mesut Kurt, Osman Gökcecik, Refa Soydan”

Göksun: “Emrullah Eren, Ramazan Hurç”

Nurhak: “Halil İbrahim Kahraman, Şerife Eğilmez”

Pazarcık: “Hacı Haskan, İbrahim Yılmazcan, Mehmet Mustafa Bozağaoğlu, Mete Eskigün”
Türkoğlu: “Hacı Bozdoğan, Metin Güçlü, Mustafa Taşhan, Ramazan Bozdoğan” (www.kanal46.com)