Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde Ak Parti 4. Olağan kongresi yapıldı. Pazarcık Cevizaltı Düğün salonunda yapılan kongre saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.


Partinin 4. olağan kongresine Ak Parti Kahramanmaraş milletvekillerinden Nevzat Pakdil, Yıldırım Mehmet Ramazanoğlu, Kahramanmaraş Belediye başkanı Mustafa Poyraz, İl Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Belde Belediye Başkanları il genel meclis üyeleri, davetliler, üyeler ve çok sayıda partili katıldı.


Geçici divan başkan ve üyelerinin oluşturulmasının ardından kongrenin açılış konuşmasını yapan İlçe Başkanı İbrahim Mesut Ganidağlı, AK Parti iktidarında Pazarcık’ta birçok sorunun çözüldüğünü ve yeni yatırımların geldiğini vurguladı.
Ganidağlı şöyle devam etti:


Divanın oluşturulmasının ardından faaliyet raporunu Ak Parti İlçe Başkanı İ .Mesut Ganidağlı yaptı. Ganidağlı konuşmasına trafik kazası geçirmesi nedeniyle kongreye katılamayan Milletvekili Sıtkı Güvenç’e geçmiş olsun dileklerini ileterek başladı. Ganidağlı sözlerini şöyle sürdürdü:


“Bu şerefli görevi Şubat 2011 yılında üstlendik ve çok şükür görevimize bir helal getirmeden kongreye kadar layığı ile yapmaya gayret ettik. Görev bize tevdi edildikten sonra 12 Haziran 2012 seçim hazırlıkları içerisinde bulduk. Seçimlerde partimizi en iyi şekilde temsil etmeye çalıştık. Oylarımızı % 15 arttırdık. Bu başarımızda bize destek veren herkese teşekkür ediyorum. İnancımız şudur; böylesine dayanışma ve birliktelik sergileyen ve adeta tek vücut hareket eden bu organizma Kahramanmaraş’ımız için ne gerekiyorsa yapacak ve efsane haline gelecektir. Ülkemiz partimizin iktidara geldiği 2003 yılından bu yana büyüme rekorları kırarak, dünyanın adeta yıldızı ve cazibe merkezi haline gelmiştir.


İlçemiz bugüne kadar yurtdışına yoğun göç vermiştir. Adeta Umuda Yolculuk ediyorlardı. Artık bu umuda yolculuklar bitti. Şu an biz daha fazlasına sahibiz. Bu imkanları büyük Türkiye devleti bizlere sunuyor. Kısacası her şey hayaldi, gerçek oldu. Bu bir başarı hikayesidir. İçinde, inanç olan, azim olan, dürüstlük, adanmışlık olan bir hikayedir. Mazlumların koruyucusu olan bu asıl milletin adeta Allahın izni ile Anka kuşu gibi küllerinden yeniden doğmasıdır. Biz bunları, Türk’ü ile Kürt’ü, Laz’ı, Çerkez’i, Boşnak’ı, Arap’ı ile başardık.  AK Parti'nin farkı 10 yılda istikrardan ödün vermeden yaptığı hizmetlerle ortaya çıkmıştır. Çalışma arkadaşlarıma ve hizmete katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum."


Belediye Başkanı Mustafa Poyraz  AK Parti iktidarında Kahramanmaraş’a yapılan hizmetleri anlattı. Poyraz, kendilerine her türlü yardımı yapan milletvekillerine ve her zaman destek olan partililere teşekkür etti. Pazarcık belediyesine sosyal tesis yaparak yardım etme sözünü de veren Poyraz: Geçen hafta belediye ile görüşmemizde Pazarcık’a bir sosyal tesis yapacağımızı belirttik. Sağ olsunlar yer gösterdiler, donanımlı olarak buraya Kahramanmaraş belediyesi olarak bir sosyal tesis, taziye evi ve park yapmayı planlıyoruz. Ben sizlerde Pazarcık’ta yapılacak belediye seçimlerinde de ayrılıkları, kırgınlıkları bir kenara bırakarak kenetleniniz. Sizler belediyeyi Ak Parti’ye kazandırırsanız bizler sizlere daha fazla hizmet vermeye hazırız. dedi.


Daha sonra Milletvekilleri, Yıldırım Mehmet Ramazoğlu, Nevzat Pakdil ve İl Başkanı Mehmet Fatih Erkoç'ta  konuşma yaparak kongrenin Pazarcık’a hayırlı olmasını dilediler.


Konuşmaların ardından 2 adayın yarıştığı ilçe başkanlığı seçimlerine gidildi. 400 delegeden 352’sinin oy kullandığı seçimde İbrahim Mesut Ganidağlı 290 oy alarak güven tazelerken Bilal Oğuz Ballı 61 oy aldı. Yeniden ilçe başkanlığına seçilen İ. Mesut Ganidağlı, diğer aday Bilal Oğuz Ballı ile el sıkışarak Pazarcık’ta birlik olma sözü verdiler.


AK Parti İlçe Yönetimi şu isimlerden oluştu:


İbrahim Mesut Ganidağlı (Başkan)


Tuba Sarıaltun, Züleyha Kara, Mehmet Kocahal, Şıh Mehmet Tonaydın, Ali Aktar, Mehmet Erkaşka, Veysel Toz, Ali Tankişi, İsmail Bodur, Ferzi Ünal, Hacı Ali Çetin, Aydemir Özsan, Fevzi Kazlı, Ali Atmalıoğlu, Hacı Tacim Yıldırım, Harun Eskigün, İmam Göğremiş, Zekeriya Aras, Mustafa Kalemci, Ünal Altınyıldız, Fatih Arık, Duran Tutlu, Yusuf Kantarcı, Adil Bozancır.


İl Delegeliklerine İbrahim Mesut Ganidağlı, İbrahim Özsan, Murat Ceyhan, Mirze Kazlı, Osman Nuri Arıkoğlu, Naci Odabaşıoğlu, İbrahim Yelken, Yusuf Kantarcı, Şıh Mehmet Tonaydın, Ali Aktar, Hüseyin Bozağaoğlu, Halil İbrahim Koşar, Ali Tankişi, Hasan Gökot, Hacı Tacim Yıldırım, Mustafa Kalemci, Ferzi Ünal, Ali Ağaç, Ali Atmalıoğlu, İsmail Bodur, Ali Kalemci, Hüseyin Koşar, İbrahim Özüdoğru, Hacı Ali Çetin, Veysel Toz, Adil Bozancır, Mustafa Yenigül, Mehmet Kocahal seçildiler. (PAZARCIK ÖZEL)