10. kuruluş yıldönümünü kutlayan Ak Parti Kahramanmaraş teşkilatını bayram sonrası kongre heyecanı sardı. Şu anda AK Parti Kahramanmaraş merkez ilçe başkanlığını yürüten Necati Okay’ın yeniden aday olması beklenirken, asıl yarışın il kongresinde yaşanacak olmasına kesin gözü ile bakılıyor.

Önce seçim gerektiren belde başkanlıkları, ardından diğer belde kongreleri yapılacağı öğrenilirken, yılsonuna kadar ilçe kongreleri yapılacak ardından ise il kongresi gerçekleştirilecek. Şu an ki bilgilere göre; merkez ilçe kongresi Ekim-2011’de, il başkanlığı seçimi ise 2012’de yapılacak.

ÇALIŞMALAR DERİNDEN YÜRÜTÜLÜYOR

İktidar partisinde mevcut teşkilat başkanları yerlerini korumak için çalışma yaparken, parti içi muhalefet ise boş durmuyor.

Sadece belde, ilçe ve il başkanlıkları değil, kadın ve gençlik kolları da bu seçimler sonunda yenileneceği için yeni dönemde yönetimi girmek isteyen isimler derinden çalışmalarını sürdürüyorlar.

Kulislerde; “Parti içi muhalefet diye isimlendirilen gruplar sık sık biraya gelerek durum değerlendirmesi yapıyor. İlçe başkanlığı için ismi verilmeyen ancak mali müşavir olduğunu öğrendiğimiz bir isim üzerinde durulduğu haberleri dolaşırken, bu grupların ilçe seçimlerinden sonra il başkanlığı içinde bir isim ortaya çıkarabileceği belirtiliyor” konuşuluyor.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI KİM OLACAK?

Mustafa Poyraz’ın gelecek yerel seçimlerde Kahramanmaraş Büyük şehir Belediye Başkan adayı olacağı iddiaları da partide konuşulmaya başlanırken, milletvekili Nevzat Pakdil’in de Büyükşehir belediye başkan adaylığını düşündüğü ve bunun için de geleceğe yönelik derinden bir çalışma yürüttüğü öne sürülüyor.

KANAL 46’NIN ANKETİ İSE SÜRÜYOR

Öte yandan; Kanal 46’nın “Sizce; Ak Parti Kahramanmaraş il ve merkez ilçe teşkilatları başarılı mı?” sorusunun yöneltildiği anketi ise sürüyor.

Ana sayfada devam eden ankete şu ana kadar katılan 437 kişiden yüzde 30’u ‘Evet’ derken, geriye kalan yüzde 70’lik bölüm ise teşkilatların çalışmalarını başarılı bulmuyor. (www.kanal46.com)