Millet İttifakı Ankara Bülyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş’ın bir davada yapıldığı öne sürülen usulsüzlük hakkında AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, bir açıklama yaptı. Ünal: “ Şehrin emanet edileceği seçimlerde bir sahte senet davası varsa, bu geçmişte gündeme gelmiş, kasaba kurnazlığı ile bu iş bir şekilde kapatılmışsa, Mansur Yavaş’ın Ankara Büyükşehir Belediye başkanlığına aday olduğunda bunun ortaya çıkması ve konuşulmasından daha doğal bir şey olamaz” ifadelerini kullandı. 
Katıldığı TV Programında Ünal şunları dile getirdi: “Bu mesele bizim tarafımızdan gündeme getirilmiş değil. Kamuoyunda bu iş ortaya çıktıktan sonra 11 Aralık 2018’de gündeme gelmiş. Sahte senetle dava takibi şeklinde bir haber söz konusu. Bir müştekinin suç duyurusu şeklinde devam eden davada mahkeme iddianameyi kabul edince bu tamamen Türkiye'nin gündemine oturmuş.
BİZ AK PARTİ OLARAK TARAF DEĞİLİZ
Ortada müşteki var, Yargıtay’ın onayladığı bir durum söz konusu. Siyasetin konusudur artık bunlar. Şehrin emanet edileceği seçimlerde bir sahte senet davası varsa, bu geçmişte gündeme gelmiş, kasaba kurnazlığı ile bu iş bir şekilde kapatılmışsa, Mansur Yavaş’ın Ankara Büyükşehir Belediye başkanlığına aday olduğunda bunun ortaya çıkması ve konuşulmasından daha doğal bir şey olamaz. Kamuoyunun önünde çıktığınızda siz kamuoyunun önündesinizdir. Kamuoyu sizinle ilgili her şeyi konuşur. Birileri kurnazlık yaparak meseleyi AK Parti’ye getirmeye çalışmasınlar”