Başbakan Ahmet Davutoğlu, yeni hükümetin kurulması yönünde yapılacak koalisyon görüşmeleri kapsamında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmesinin ardından CHP Genel Merkezinden ayrıldı. Görüşme 1 saat 40 dakika sürdü.


Yeni hükümetin kurulması yönünde yapılacak koalisyon görüşmeleri kapsamında Başbakan Davutoğlu’nun ilk adresi CHP Genel Merkezi oldu.
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile görüşmek için saat 14.12’de Genel Merkeze gelen Davutoğlu 1 saat 40 dakika süren görüşmenin ardından CHP’den ayrıldı.
AK Parti’nin koalisyon heyetinde Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, TBMM eski Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı ve Ak Parti Ankara Milletvekili Ali İhsan Arslan yer aldı.
Ziyarete ev sahipliği yapan CHP heyetinde ise Kılıçdaroğlu’nun yanında Faik Öztrak, Haluk Koç, Akif Hamzaçebi, Selin Sayek Böke yer aldı.
Davutoğlu yarın MHP Lideri Devlet Bahçeli ile görüşecek.
Davutoğlu'nun koalisyon görüşmelerinin ardındaki açıklamalarından satırbaşları;


7 Haziran'dan bugüne büyük bir aşama kaydedildi. AK Parti olarak ortak bir akıl olarak bir tutum belirlemek için zemin oluşturduk. 


İlk değerlendirmeler güven ortamında sağlanması hedeflenecek.


Bütün partilerimize iletilmek üzere bir usul konusunu tespit ettik. Bugün ilk Kılıçdaroğlu'na görüşlerimizi sunduk daha sonra MHP ve HDP'ye sunulacak. İlk turda güven ortamının sağlanmasını hedefliyoruz. Çıkarlarımızı ülke çıkarlarının önüne geçirmemeliyiz. 


Kılıçdaroğlu ile görüşme sıcak ortamda gerçekleşti.


Bu bir müzakere öncesi öngörüşmedir.


Güçlü ve sağlam bir hükümetin kurulması gerektiğini ifade ettim.


İkinci tura kadar bu temaslar devam edecek.


Karşılıklı zemin oluşursa görüşmeler devam eder.


Küresel ve bölgesel alanda siyasilere düşen görev ülkemizin ufkunu acacak bir hükümetin çıkmasını temenni ediyoruz.


Sayın Kılıçdaroğlu ve ekibine sıcak ve samimi karşılamasından dolayı tekrar teşekkür ediyorum.


 


(İHA)