Mart ayında yapılacak olan yerel seçimlere şimdiden hazırlanan partiler, seçimlerde aday gösterecekleri kişileri eğitmeyi de hedefleri arasına koydu.

AKP, belediye başkan aday adaylarını sözlü sınava alacağı gibi, şimdi de Yerel Yönetimler Okulu’nda yetiştirmeye başladı. Aday adaylarının çoğu şimdiden bu okullarda eğitim alıyor. Adaylara, belediye hizmetleri yanında psikoloji dersi de veriliyor.

Belediye seçimlerinde çıkarılacak adayların halkın beğenisini toplamış kişiler olması yanında, Siyaset Akademisi bünyesinde açılan Yerel Yönetimler Okulu’nda ders alması da sağlanacak. Eğitimde adaylar siyasetçiler yanında Prof. Dr. Niyazi Öktem, Prof. Dr. İlber Ortaylı, Prof. Dr. Nadir Yayla, Prof. Dr. Haluk Gerçek ve Prof. Dr. Üstün Dökmen gibi ünlü hocalardan ders alma fırsatı yakalayacak. Adaylara, su temini, kanalizasyon, çevre koruma, atıksu arıtma, hukuk felsefesi, siyasal tarih, yerel yönetimde etik sorunlar, çarpık şehirleşme, planlama, şehir ve turizm, temel finansman yönetimi, bütçe, afet yönetimi, halk sağlığı, bilgi çağında belediyecilik gibi dersler verilecek.

-SÖZLÜ SINAVA ALINACAKLAR-

AKP, şimdiden kapısını çalmaya başlayan belediye başkan aday adaylarını, sözlü sınava alacak. Milletvekilliği seçiminde olduğu gibi AKP Genel Merkezi’nde oluşturulacak komisyon aracılığıyla belediye başkan aday adayları sınavdan geçirilecek.

-"AKP KAZANIRSA, ORDAKİ İNSANLAR KAZANIR"-

AKP’nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, Yerel Yönetimler Akademileri bu yılın başında kurarak eğitimlere başladıklarını belirterek, “Türkiye’yi 12 bölgeye ayırdık. Her bir bölgede kurulacak akademide oluşturduğumuz bilimsel heyet, yerel yöneticilere, belediye meclis üyeleri ve aday adaylarını eğitiyor, eğitecek. ARGE ve Yerel Yönetimler Genel Başkan Yardımcılığı bu konuda çalışmaları ortaklaşa yürütüyor. Başarılı ve deneyimli belediye başkanları da kursta ders verecek” dedi.

Tanrıverdi, AKP’nin yerel seçimler için, her il'in milletvekilleriyle, genel başkan yardımcıları heyet oluşturarak Edirne’den Hakkari’ye tüm Türkiye’yi taramaya başladığını ifade ederek, şunları söyledi:
“Heyetler gittiği illerde, AK Partili belediye başkanları varsa performansını ölçecek ve geleceğe ilişkin projelerini alacak. Belediye başkanlığı yoksa, vatandaşların nasıl bir belediye başkanı istediklerini bizzat birinci elden dinleyecek. Bizim kimseye karşı bir ön yargımız yok. Daha önce alamadığımız illerde de herkesin kabul göreceği, o il tarafından kucaklanacak adaylarla seçime girmeyi planlıyoruz. Bunun için de özel bir çalışma yürütüyoruz. İzmir’de AK Parti kazanırsa, İzmir kazanır, Tunceli’de AK Parti kazanırsa Tunceli kazanmış olur. Çünkü bu yörelerimize hizmet gidecek. Biz olaya bu çerçevede bakıyoruz. İdeolojik yaklaşımları da doğru bulmuyoruz”