AKP’nin Kahramanmaraş milletvekili aday listesi gerek parti camiasını gerekse de kamuoyunu pek tatmin etmedi. Bugün akşam belli olan milletvekili aday listesi beklentilerin aksine Kahramanmaraş için büyük bir sürpriz oldu.

Özellikle; 3 dönemdir mecliste bulunan Avni Doğan ile pek konuşulmayan ve gündemde olmayan Dr. Cafer Tatlıbal ve Sabri Türkkahraman’ın listede kendilerine yer bulmaları büyük şaşkınlığa neden oldu.

Kahramanmaraş kamuoyunun cevabını beklediği bir diğer soru ise; 2 dönemdir mecliste bulunan duayen siyasetçi Ali Sezal’ın listede yer alıp-almayacağı idi.

Gerçi Gazeteci Mustafa Şirin'in, 26 Mayıs 2007 tarihinde Ali Sezal’ın yeniden aday olarak listede yer almayacağını açıklaması kamuoyunda şok etkisi yapmıştı. Ancak birçok kimse Sezal’ın listede olacağını söylerken Şirin ise bu iddiasında ısrarlı olduğunu tekrarladı ve bugün akşam belli olan listede Sezal’ın isminin yer almadığı görüldü. Her ne kadar Sezal listede yer almasa da; listedeki birçok ismin kendisine yakın olması üzerine gündeme; “Listeye girmeyen Ali Sezal sanki bu sıralamayı yapmış gibi” yorumu geldi.

Bu soruyu ortaya atanlar; “Ali Sezal kendisine yakışanı yaparak yeniden aday olmadı. Böylece en doğruyu yaptı. Ama listeye baktığımız zaman en az 4 adayın kendisine yakın isimler olduğunu görüyoruz. Sanki listeyi Ali Sezal yapmış gibi…Liste böyle olacağına keşke Ali Sezal yeniden aday olsa idi. Bu liste hiç beğenilmedi…Bu liste ile AKP burada ancak 5 milletvekili alır…” yorumunda bulundular. (ajans 46 - www.kanal46.tv)
Editör: TE Bilisim