BBP lideri Yazıcıoğlu, ekonomik krize rağmen siyasi partilere yardım yapılmasını anlam veremediğini söyledi. Şahin'in açıklamalarına ise tepkisi sert oldu: AKP'nin yaptığı çok ayıp..

Yazıcıoğlu, 'seçimlerde iktidar partisine oy vermezseniz hizmet gelmez' şeklindeki söylemleri sert şekilde eleştirdi. Yerel yönetimlerin merkezi idareden alacağı payın Anayasa tarafından güvence altına alındığını kaydeden Yazıcıoğlu, "Bu kanuni bir zorunluluktur. Bu payı kesemezsin." dedi.

Kanuna uygun projeyi hazırladıktan sonra devletin kaynağını kullanmaya kimsenin mani olamayacağını belirten Yazıcıoğlu şöyle konuştu: "AKP'nin yaptığı çok ayıp. Bana oy vermezsen Ankara'da işin çözülmez deniyor. Anayasaya göre yerel yönetimlerin merkezi idareden alacağı pay var. Her ilçe ve beldenin nüfusuna göre merkezi bütçeden alacağı pay var. Bu kanuni bir zorunluluktur. Bu payı kesemezsin. Merkezi idare İller Bankası'ndan projeni geçirmedim derse Meclis projeyi neden geçirmediğini sorar. Belediye bizim partimizden olmadığı için geçirmedim derse o hükümet gensoruyla düşürülür. Hükümetsin diye her istediğini yapamazsın. Başbakan olunca da her istediğini yapamazsın. Türkiye'de demokrasi ve hukukun üstünlüğünü istiyoruz. Çobanın da Cumhurbaşkanı'nın da hukuka bağlı olmasını istiyoruz."

Ülkede yatırım ve kaynakların adaletli dağıtılmasını istediklerini vurgulayan Yazıcıoğlu, mevcut sistemin namuslu insanı da suça bulaştırdığını ifade etti. Halkla birlikte makus talihi değiştirmek için yönetime ortak olmak istediklerini anlatan Yazıcıoğlu, "Partiler değişse ne değişir ki? Çözemezsiniz çünkü sistem bozuk. Bu sistem en namusluyu namussuz yapıyor. Bu sistem dürüst adamı şeytana uyduruyor ve onu da suça bulaştırıyor. Yoğurdum kara diyen olmaz. Ben diyorum ki; insanların dürüst yöneteceğim demelerine gerek kalmasın. Öyle bir sistem kuralım ki yanlış iş yaptırmasın. Sistem onu dışlasın. Bu sistemin adı Şeffaf Süreç Yönetimi ve Büyük Aile Projesi'dir. Adresi de BBP'dir. Biz bu işe yürek koyduk." diye konuştu.

'MECLİS'TE KANUNLARI TANIMAM DERSEN BİRİSİ SANA HADİNİ BİLDİRİR'

Dünya Ana Dil Günü'nde Meclis Grup Toplantısı'nda kürtçe konuşan Demokratik Toplum Partisi (DTP) Genel Başkanı Ahmet Türk'ü de bu davranışından ötürü eleştiren Yazıcıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "TBMMde resmi dil Türkçedir ama 'ben anayasa tanımam' diyorlar. TBMM çatısı altında 'kürtçe konuşurum' diyor. Ben Kürtçeye karşı değilim. Kürtler bizim kardeşimiz. Bölücülüğe, teröre ve PKK'ya karşıyım. Meclis'te kanunları tanımam dersen birisi çıkacak sana haddini bildirecek. Son zamanlarda bu had bilmezliklerin sınırı aşılır hale geldi. Kürdün, Türkmenin, Aleviliğin, Boşnağın aynı bayrak altında bir ve beraber olmasını istiyoruz. Bölücülüğe hayır diyoruz. Türkiye'nin resmi dili Türkçedir ve Türkçe konuşulacaktır."

Mahalli İdareler Seçimi'nde siyasi partilere hazine tarafından milyonlarca TL para verildiğini kaydeden Yazıcıoğlu, ekonomik krize rağmen seçim yardımı yapılmasına da tepki gösterdi. Krizin faturasının seçimden sonra daha da ağırlaşacağına dikkat çeken Yazıcıoğlu, krizin teğet geçmediğini, vatandaşı yüreğinden vurduğunu belirtti. Yazıcıoğlu, "Ekonomik olarak çağ atladık diyorlar. Nerede çağ atladık? Vatandaşın dumanı tepesinden çıkıyor. Gübre, ilaç, akaryakıt fiyatları arttı. Ama ürettiklerimizin fiyatı sabit kaldı. Zamanında bankalar boşaltıldı. Faturasını köylü ve çiftçi ödedi. Şimdi Amerika'da kriz oldu. Bedelini yine köylü ve emekli ödüyor. Köylünün faizini öteleyin deyince bütçe dengemiz imkan vermez diyorlar. İşçiye emekliye biraz verin deyince de aynı şeyi söylüyorlar."

Seçmlerde siyasi partilere milyonlarca TL veriyorlar. Allah'tan korkulmaz mı? Biz bütçeden para almıyoruz. Kriz altta kalanları vurdu, vatandaşın sesi çıkmıyor. Vatandaşın halini soran yok. Kriz teğet mi geçmiş yüreğinden mi vurmuş. Seçim döneminde popülist davranıp biraz veriyorlar. Seçimden sonra göreceğiz." CİHAN