Danıştay 8. Dairesi’nin kararı ile Kahramanmaraş Belediyesi sınırlarından ayrılarak yeniden belde olan ve 7 Mart 2010 Pazar günü belediye seçimi yapılacak olan Karacasu beldesinde tansiyon ve heyecan giderek yükseliyor.

Öğretmenlik görevinden istifa ederek AK Parti’den Karacasu Belediye Başkan aday adayı olan Faruk Aksu, bugün düzenlenen bir törenle seçim bürosunun açılışını yaptı. Beldenin eski belediye başkanı ve şu anda AK Parti İl Genel Meclis üyesi olan Mustafa Özsoy’un da destek verdiği Faruk Aksu’nun Karaziyaret Mahallesi’ndeki seçim bürosunun açılışına belde sakinleri yoğun ilgi gösterdi.

Seçim bürosunun açılışı nedeni ile düzenlenen törende ilk olarak başkan aday adayı Faruk Aksu, sahneye eşi ve kızı ile birlikte çıkarak, Başbakan Erdoğan'ın seçim mitinglerinde yaptığı gibi halka karanfil attı. Başörtülü eşi ve kızı ile modern bir tablo ortaya koyan Aksu'nun kendisine gösterilen yakın ilgi karşısında bir hayli mutlu olduğu gözlendi.

AK Parti belediye başkan aday adayı Süleyman Topçuoğlu’nun seçimi bürosu ile aynı cadde üzerinde bulunan seçim bürosunun açılış töreninde konuşan Faruk Aksu, Topçuoğlu döneminin icraatlarını kıyasıya eleştirerek; “Bu seçim Karacasu için bir milattır. Karacasu’da şimdi yenilik zamanı. Yeni bir sayfa açalım. Sizlerin ilgi ve desteği ile belediye başkanlığı seçimini kazanarak beldemizi hak ettiği konuma el ve gönül birlikteliği ile sizlerle beraber taşıyacağız” diye konuştu.

Aksu TV’nin de canlı olarak yayınladığı konuşmasında başkan aday adayı Faruk Aksu, eski başkan Topçuoğlu hakkında hazırladığı kırmızı dosyaları da halka göstererek; “Olup bitenleri tüm herkes görüyor. Bölge hastanesi çevresindeki imar uygulaması ile ilgili belediye encümen kararı mahkemece iptal edildi. Topçuoğlu’nun tır şoförü olan kardeşi Hasan Topçuoğlu ise belediyede çalışmadığı halde çalışıyor gibi gösterilip sigortası yatırılmış ve maaş ödenmiş. Ağabeyi Hüseyin Topçuoğlu’nu ait araca ise belediyenin anlaşmalı olduğu petrol işletmesinden yakıt alınması olayı şu anda yargıdadır” diyerek eleştirilerde bulundu.

İGM üyesi Mustafa Özsoy, Asya Lojistik firması yönetim kurulu başkanı Bekir Eryılmaz ile bazı belde belediye başkanlarının da davetli olarak katıldığı seçim bürosu açılışı sırasında halka yemek ikramında da bulunuldu.

“İŞTE HABERİN DETAYI:

KARACASU KENDİSİ İLE YÜZLEŞECEK, TOPÇUOĞLU DA HESAP VERECEK”


7 Mart 2010 tarihinde yapılacak olan belde belediye başkanlık seçimi için yarış ve rekabet kıyasıya sürerken, AK Parti’den aday adayı olan eğitimci Faruk Aksu, seçim bürosu açılışında eski başkan Süleyman Topçuoğlu’nu ve icraatlarını eleştirdi, Karacasu halkından destek ve dua isteyerek, kıt kaynakları verimli kullanarak dürüst ve şeffaf bir yönetim vaat etti.

Karaziyaret Mahallesindeki seçim bürosu açılışı bir hayli ilgi görürken, Tarım Bakanlığı genel müdürlerinden Ökkeş Aksu, yaptığı açılış konuşmasında, 7 Mart’ta yapılacak seçimin belde için 4. Seçim olacağını, 8 Mart sabahı belediye başkanlık koltuğuna Faruk Aksu’nun oturacağını, çünkü onun bu koltuğu hak ettiğini belirterek, Aksu’nun mazbatasını alır almaz beldenin kaderini ve çehresini değiştirecek icraatlara imza atacağını, şimdiden kendisine hayırlı olsun dileğinde bulunduğunu söyledi.

Ökkeş Aksu, belediyenin bir yıllık serüvenini anlattı, pasajlar, tarihler ve isimler vererek, bugünlere nasıl gelindiğini kaydetti, Faruk Aksu’nun 8 Mart sabahı hizmet aşkıyla dolu bir anlayışla koltuğa oturacağını iddia etti.

Konuşmasının bir yerinde üstad Necip Fazıl Kısakürek’in “Sakarya” şiirini de okuyan Aksu, “Devletin malı deniz, yemeyen keriz” zihniyetine geçit verilmeyecektir. Yolsuzluk, yoksulluk ve yalanlarla mücadele edecek, sizleri tedirgin ve huzursuz eden hiçbir icraata imza atılmayacaktır. Bugüne kadar yaşanan adaletsizlikler, yanlış uygulamalar giderilecek, yerine toplumsal barış ve huzur tesis edilecek, yeni bir misyon, yeni bir vizyon ile hasret kaldığınız saygı çerçevesinde, hizmete layık insanlar olarak Aksu’yu tercih ettiğiniz için de asla pişman olmayacaksınız” dedi.

Baydemirli belediye başkanı Ramazan Açıkgöz, Asya Lojistik sahibi Bekir Eryılmaz, il genel meclisi üyesi ve eski belediye başkanı Mustafa Özsoy’un yanında, bazı mahalle ve köy muhtarlarının da destek verdiği seçim bürosu açılışında Aksu son olarak, Mehmet Akif’ten bir şiir okuyarak, konuşmasına son verdi.

“Başkan Aksu” tezahüratları altında, davul-zurna eşliğinde kürsüye eşi Ayşe ve kızı ile gelen belediye başkan aday adayı Faruk Aksu, halkı selamladı, onlara karanfiller atarak, sevgi ve muhabbetlerini sundu, geldikleri için teşekkür etti, 7 Mart’ta yapılacak olan seçimin belde halkına hayırlı uğurlu olması dileğinde bulundu.

“İşte gerçek Karacasu burada, bu alan Karacasu’yun kendisi, görenler görmeyenlere söylesin, duyursun” dedi ve 6 Ocak’ta okul müdürlüğünden istifa ederek, başkanlık için elini taşın altına koyduğunu vurguladı, amacının belediye ile halkı bütünleştirmek, kaynaştırmak ve sevdirmek olduğunu söyledi.

Aksu, 7 Mart’ta yapılacak seçimin bir milad olacağını ve bütün Türkiye’nin gözünün bu beldede olacağını da kaydederek; ”Karacasu yeniden doğuşunu kutlayacak. Çünkü, Karacasu halkının, yani sizlerin başına talih kuşu kondu” dedi ve beldenin merkez ilçe belediyesine bağlanışı, başlatılan hukuk mücadelesi neticesi yeniden tüzelkişiliğine kavuşmanın tarihlerini, örneklerini ve süreci anlatarak, şöyle devam etti: “Zamanında, başkanlığı gündeme geldiğinde oyumuzu Topçuoüğlu’na vermiştik.Güya belediyenin sahibi olacaktı, ama olamadı. Bizler ve sizler, bu başarısızlığa, bu sahipsizliğe daha fazla tahammül edemezdik, tepki göstermemiz gerektiğine inanarak, dürüst ve şeffaf bir yönetim için sizlere söz verdik ve aday olduk. Koltukları altlarından alınanlar, şimdi Arap kızı gibi camdan bakıyorlar. Çünkü bu beldeye ve sizlere sahip çıkamadılar. Ama adayınız Faruk Aksu ile bu belde şaha kalkacak, hizmete doyacaktır. Bunun garantisini veriyorum."

Konuşması sık sık alkışlar ve tezahüratlarla kesilen belediye başkan aday adayı Faruk Aksu, artık yenilik zamanının geldiğini, belediyenin bugüne kadar bir fen memuru ya da tahsildar mantığı ile yönetildiğini, beldenin ve belediyenin varlık içinde yokluk çektiğini söyleyerek, özellikle Karaziyaret mahallesinde yaşanan ulaşımın bir trajediye, rezalet ve işkenceye dönüştüğünü de vurgulayarak şunları kaydetti:

“Biz göreve geldiğimizde ilkin bu meseleyi çözeceğiz. Okul; bazı evlere 3 km. uzaklıkta. Öğrenciler kışın çamur deryası içinde gidip-geliyorlar. Başkan olduğumda çocuklarımız için servis aracı koyacağım, ücretsiz. Ben zaten hiç kış gelmesin istiyorum ama, mevsimleri tutamam. Mahalleyi, beldeyi gezin, gidecek yol bulamayacaksınız. Bugüne kadar hep göz boyamışlar, iş yapmamışlar. Şu kavşak örneğin. Burada insanlar öldü, yeni ölümlere davetiye çıkartıyorlar. Bir trafik lambası taktırmak bu kadar mı zordu. Sizlerin hayatının bir önemi yok mu? Başkan olduğumda, bu beldenin bir girişi, bir de çıkışı olacak. Beldenin girişi ve çıkışı var mı, yok. Kışın mahallenin kahrı çekilmiyor. Bir yağmur yağsa, o parke döşedikleri sokaklardaki evler bile sular-seller içinde kalıyor. Üzülüyorum. Bunlara meydan veremem. Biliyorsunuz, hiçbir yerde altyapı yok. Ey vicdansızlar, sizin yüreğiniz bunlara nasıl elveriyor, hiç vicdanınız sızlamıyor mu? Bu, üzerinde bulunduğumuz cadde mermerle kapanacaktı. hani, mermeri göremedim ben. Herhalde oturdukları evlerine döşediler o mermerleri. Başkan olduğumda, sizin umudunuzu, güveninizi sömürmeyeceğim. Buna söz veriyorum."

Konuşmanın ardından, hemen seçim bürosu karşısına açılan çadırda yemekler yenildi, dilek ve temenniler yemekte de sürdü. (www.kanal46.com)



YASAL UYARI: HABER METNİ İLE FOTOĞRAFLARIN BASIN-YAYIN ORGANLARI VE İNTERNET SİTELERİ TARAFINDAN 'KANAL 46' ADI KAYNAK VE MAHREÇ GÖSTERİLSE DAHİ İZİNSİZ OLARAK İKTİBAS EDİLMESİ KESİNLİKLE YASAKTIR. BU YASAĞA UYMAYANLAR İDARİ VE MALİ CEZALARI PEŞİNEN KABUL ETMİŞ SAYILIRLAR. KANAL 46 BU KONUDAKİ TELİF VE YAYIN HAKLARINI SAKLI TUTAR.. KAMUOYUNA SAYGI İLE DUYURULUR...