Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kahramanmaraş Milletvekili adayı Ali Öztunç, seçim çalışmaları kapsamında gezdiği Pazarcık’ta iktidarı eleştirdi. Öztunç, “Çiftçinin sahibi dostu, yoldaşı, arkadaşı çiftçiye sahip çıkacak olan ezelden beridir CHP’dir. Bundan sonrada aynı şekilde CHP olacaktır. Açık şekilde söylüyorum AKP çiftçi düşmandır” dedi.


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kahramanmaraş Milletvekili adayı Ali Öztunç, Pazarcık İlçesinde sivil toplum teşkilatları, siyasi parti teşkilatları, Alevi Kültür Dernekleri ve esnafları ziyaret etti.


Milletvekili adayı Öztunç, seçim çalışmaları kapsamında bugün Pazarcık’taki programında vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Öztunç, 1 Kasımda yapılacak olan seçimlerde Halkın Cumhuriyet Halk Partisi iktidarına ihtiyaç duyduğunu söyledi.


“AVM yaparak küçük esnafı bitiriyorlar”


Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Kemal Salim tarafından kapıda karşılanan milletvekili adayı Ali Öztunç ve CHP heyeti burada esnaflarını sorunlarını hakkında görüş alış verişinde bulunarak Öztunç ; “13 yıldır AK Parti iktidarı boyunca esnaf iyice fakirleşti. Ben bugün Pazarcık İlçesini gezdim. Pazarcık esnafı tabiri caiz ise sinek avlıyor. Pazarcık’ta esnaf boş oturuyor iş yok halkın alım gücü yok. Halkın alım gücü olmadığı için esnaf da para kazanmıyor esnafı bitirdiler. Cumhuriyet Halk Partisi’nin açıklanan seçim bildirgesinde, KOBİ desteği, esnafa destek, bankalara olan borçların faizlerinin yüzde 80’inin silinmesi, esnafın primleri konusunda gerekli tüm olanakların sağlanması Cumhuriyet Halk Partisi iktidarı döneminde gerçekleşecektir.


Esnaf odalarına CHP sahip çıkacak. Esnafın yüzü CHP iktidarı döneminde gülecek. Afakî bir söylem değil bu.  Sosyal demokrat iktidarın yapacağı iş bakın dünyanın sosyal demokratla yönetilen ülkelerine bakın. Avrupa’ya iş veren diğer Avrupa ülkelerine bakın, esnaf mutlu niye? Sol politikalarla sosyal demokratlar tarafından yönetiliyor.  Esnaflara kıymet veriliyor, bunların sadece bir işi var, şehirlerin her tarafına AVM yapmak. Kahramanmaraş’ta da aynı şekilde alış veriş merkezilerini yapıyorlar, küçük esnafı bitiriyorlar. Topluyorlar markaları oraya, vatandaş da alış veriş yapıyor, küçük esnaf da kan ağlıyor. Bakkal amca mantığının halen yaşaması gerekiyor. Dünyadaki Türkiye’deki dostluğu komşu ilişkilerini vefayı kuran mahalle bakkalıdır” dedi.


“AKP döneminde çiftçi daha da fakirleşti”


Pazarcık ziraat odası Başkanı Mehmet Torun’u da ziyaret eden Öztunç, çiftçilerin AKP iktidarı döneminde büyük sıkıntı çektiğini ifade ederek yurt dışından gelen ithal ürünlere dikkat çekti.


Öztunç, Ziraat odası ziyaretindeki konuşmasında;  “Türkiye’de AKP iktidarı tarımı hiç sevmiyor daha doğrusu çiftçiyi hiç sevmiyor. O yüzden AKP döneminde çiftçi daha fakirleşti. Bakın Hollanda ile Türkiye’yi kıyasladığınız zaman Türkiye’nin yüz ölçümü daha fazla, tarım alanları çok yüksek oranda. Onlar dünyanın en büyük tarım üreticisi. Türkiye ise nerede ise en küçüklerinden bir tanesi. Bunun sebebi iktidarın tarımı sevmemesi tarıma önem vermemesinden kaynaklanıyor. Bizim toprağımız verimli, insanlarımız çalışkan. Gencimiz var, güneş var, Türkiye’nin her şeyi var eksik yok. Yağmuru var. Maalesef AKP hükümeti çiftçiyi sevmediği için tarımı sevmediği için ve kendisi daha fazla para kazanmak için iş adamlarına buğday, şeker ithalatı yaptırarak tarımı bitirmiştir,  öldürmüştür.”


“Çiftçinin dostu CHP’dir, AKP çiftçi düşmandır”


“İnşallah 1 Kasımdan sonra CHP iktidarında tarım işçisi bizim gurur kaynağımız olacak. Bakın mevsimlik tarım işçisi, çiftçi olanlar var. Bizim açıklanan seçim bildirgesinde mevsimlik tarım işçilerinin sigortalanması dahil pek çok açılım yaptık. Yani çiftçinin dostu ezelden beridir Cumhuriyet Halk Partisidir.  Çiftçinin sahibi dostu, yoldaşı, arkadaşı çiftçiye sahip çıkacak olan ezelden beridir CHP’dir. Bundan sonrada aynı şekilde CHP olacaktır. Açık şekilde söylüyorum AKP çiftçi düşmandır” dedi.


Daha sonra ise Cem Evi Alevi Kültür dernekleri Pazarcık Şubesine ziyaret ederek cenaze törenine katıldı burada da halk tarafından yoğun ilgi ile karşılandı.