Siyasette bir düstur vardır. ’’görev istenmez, verilir!’’ diyen, bu yüzden yaklaşık 4,5 ay sonra yapılacak olan mahalli seçimler için Kahramanmaraş Belediye Başkanlığına aday adayı olduğunu açıklayan işadamı İsmail Şeref Alkış, başkanlığını yaptığı STK’dan (MÜSİAD) ayrıldığını, o günden bu güne çalışmalara başladığını, belediye başkanı olduğunda, plana ve projeleri hayata geçirmek için ekibini şimdiden hazırladığını söyledi.

Alkış; “Tabi bu olayın daha öncesi de var. 22 Kasım Seçimlerinde, Belediye Başkanı Adayına Teknik Danışmanlık yaptım. 10 kişilik bir mühendis ve yetkin bir gurupla, Kahramanmaraş’ı masaya yatırdık. Bu şehrin, acabalarını, neden yoklarını, fiziki sosyal ve sportif olarak tüm tespitleri ve nasıl çözüleceğini hazırladık. Ben de bu tecrübemi güncelleyerek, buna yeni projeler ekleyerek, bu günlere kendimizi hazırlandık” dedi.

Projelerimi şimdi fazla açıklamayacağını, ileriki günlerde daha kapsamlı olarak çözümleri ile birlikte AKSU TV’de ve basına açıklayacağının da altını çizen Alkış, “Mesleğimiz, alt yapı olduğu için o dönem, Belediye Katı Atık Projesini yaparak, fizibilite ve Etüd projelerini ben yaptım. Yani bunla ilgili katı atık projesi sahibiyim. Türkiye’de halen katı atığını çözmeyen illerden birisi de biziz. Eski çöp alanı, AKSU Açık Havza Çöp Alanı, tam bir çevre felaketi. O alanda tarım arazileri ve yer altı su seviyesinin yüksek oluşu (YAS) bu kirlenmeyi hızlandırmaktadır. Sır Barajı rezervuar alanı bu alana çok yakın olması ve akış yönü o tarafa olması çevre felaketine sebeb olmaktadır. Aksu Mahallesi ve Kışlası’nın soluduğu kirli havada işin çabası.

Halen elimizde bu işle ilgili çözümler mevcut. Bu tür projeleri halka ve o bölgedeki insanları hazırlamasanız, bu işte ilerleme kaydedemezsiniz ve finansmanınız heba olur. Bakın Kahramanmaraş’ın, Şehir İçi Ulaşımı hala sıkıntılı. Kahramanmaraş’a İnternet-Google ‘dan bakın! E-W (Doğu-Batı) olarak yaklaşık 18 km, N-S (Kuzey-Güney) olarak, 10 km olarak görebilirsiniz. Bu vektörel kısalıkta yani kuşbakışı olarak çok kısa bir mesafede olmasına karşın ulaşımda bu kısalığı göremiyoruz. O zaman bu işte bir yanlışlık var” dedi.

İDDİA EDİYORUM, SÖZ VERİYORUM

Uluslar arası bir firma yerli birkaç firmanın desteği ile Kahramanmaraş’ın 75-100 yıllık ulaşım sorununu çözecek bir projeye sahibi olduğunu da belirten Alkış, ileriki günler bunları ve projelerini finansman, yapılabilirlilik durumlarını açıklayacağını, Yap işlet- devret, Devlet güvenceli kredi, kendi öz sermaye ile finans kısmı da hazır olduğunu iddia ederek şunları söyledi:

“Şahsım ve firmam olarak ilimizde onlarca blok apartman yaptım. Bunları yaparken hafriyat sırasında çok ağaç kesmek mecburiyetinde kalıyoruz. Ruhsat alırken bu kesilen ağaçların yerine, Ruhsat alımında 10 katı ağaç bedelini ödeyip belirlenen bir alan, ağaçlandırılabilir.” diyen Alkış, “Yıllık, K.Maraş Belediyesi’nden 750 proje ruhsatı alındığı düşünülürse, 10 ağaç*750 proje=7500 ağaç eder. Bir ağaçın kapladığı alan 20 m² yapar. 7500*20 m² =150.000 m² alan eder. Bu da, yılda, 15 hektar alan eder. O da, 15 futbol sahası kadar alan, ağaçlandırılmış olur. Belediyemizin özellikle ilçe Belediyelerimize önderlik, yani abilik yapması lazım. Neden mi? Bakın, Elbistan, Göksun, Kayseri ile daha bağlantılı yine Andırın, Adana ile çok girift, Pazarcık, G.Antep’le, geriye bir Türkoğlu kalıyor, onu da kaybetmeden yeni dönem, Belediyemizin onlara abilik yapması, lazım ki şehrimiz yeniden cazibe merkezi olsun.”

AK Parti Kahramanmaraş belediye başkan aday adayı Alkış, diğer plan ve projeleri kadar, bu kentte yapmayı düşündüğü icraatları da önümüzdeki günlerde açıklayacağını sözlerine ekleyerek, teşkilatın, genel merkezin ve kamuoyunun desteğini beklediğini ifade etti. (Haber: Kimlik - www.kanal46.com)