29 Mart 2009 yerel seçimlerinde Kahramanmaraş Belediye Başkan adayı olarak Bahtiyar Muras Aras'ı açıklayan Anavatan Partisi’nin Kıbrıs meydanındaki seçim bürosu düzenlenen bir törenle açıldı.

Kahramanmaraş Eski Belediye Başkanı Hacı Ali Özal, Anavatan partisi Kahramanmaraş Eski Milletvekili Ali Topçuoğlu, Anavatan Partisi’ne gönül vermiş, kuruluşundan bu yana çeşitli görevlerde bulunan kurmaylar, sivil toplum örgütleri ve partililerin katıldığı açılış töreni bir hayli renkli geçti.

Anavatan Partisi Merkez İlçe Başkanı Mehmet Geçkil’in sunum yaptığı açılış töreninde Merkez, ilçe ve belde belediye başkanlarının tanıtımı ve halkı selamlamasına müteakip; Anavatan Partisi kurmaylarından Mahmut Bostancı bir selamlama konuşması yaptı ve Bahtiyar Murat Aras’a yazdığı şiir ile büyük beğeni topladı.

İŞTE BÜYÜK BEĞENİ GÖREN ŞİİR

Murat Bahtiyar Olsun

Kula sevgi gerekir zengin fakir demeden
.Önce komşunu doyur sen lokmanı yemeden
Plan proje hazır daha emir vermeden
Maraşlımın kadere Murat Bahtiyar olsun

Hep beraber el ele tutuşalım yollarda
Yetim yere düşmesin gezdirelim kollarda
Şehit olmuş Mehmet’ imin eşi kalmış dullarda
Maraşlımın kaderi Murat Bahtiyar olsun

Sabahtan doğan güneş akşam olmuş batıyor
Bu toprakta kefensiz nice bin can yatıyor
Başkanımın yüreği görev için atıyor
Maralımın kaderi Murat Bahtiyar olsun

Her mahalle bizimdir ayrı gayrı sı olmaz
İyi niyet olmazsa amel defterin dolmaz
Sevgi ile sulansın açan çiçeğin solmaz
Maraşlımın kaderi Murat Bahtiyar olsun

Anavatan seninle yeniden şahlanacak
Ayrı ayrı olur mu gövde ister kol bacak
Bu liderlik vasfınla açarsan bize kucak
Maraşlımın kaderi Murat Bahtiyar olsun

Özal dan kalan miras yıkılmış kalmış yarım
Kahramanım Maraşlım de ki yaranı sarım
Senin ile hizmete elbette bende varım
Maraşlımın kaderi Murat Bahtiyar olsun


Kahramanmaraş’ın efsane eski Belediye Başkanı Hacı Ali Özal da bir selamlama konuşması yaparak; Anavatan Partisi’nin yeniden doğduğunu ifade ederek “Genel Başkanımız Rahmetli Turgut Özal’la başlayan büyük Türkiye hareketinin temsilcisi olan Başkan Adayımız Bahtiyar Murat Aras, her konuda yetişmiş pırıl pırıl birisidir. Kendisini tebrik ediyor hayırlı olsun diyorum” dedi.

Anavatan Partisi eski milletvekili Ali Topçuoğlu ise yaptığı konuşmada; "Anavatan Partisi’nin Türkiye’nin ufkunu açtığını ifade ederek “Anavatan partisi hiçbir zaman bölücü olmamış birleştirici olmuştur. Birtakım gurupların değil Devlet millet içindir demiştir. Türkiye’yi istila eden ısırgan otlarını himaye etmeyip onları bu topraktan söküp atmıştır. Belediye başkanlığında hakkıyla hizmet edecek rahmetli Genel Başkanımız Turgut Özal’ın yolunda yürüyen Bahtiyar Murat Aras kardeşimi sizlere emanet ediyor ve ona sahip çıkmanızı istiyorum” dedi.

20 SENELİK ÖMÜR

Tezahüratlar arasında konuşmasını yapan Kahramanmaraş Belediye Başkan adayı Bahtiyar Murat Aras ise; Ömrünün 20 yılının bu camiada geçmesinden ve Rahmetli Turgut Özal’ın yolunda gitmekten gurur duyduğunu ifade ederek; “Biz büyük Ortadoğu için değil, büyük Türkiye için yola düştük. Büyük Türkiye ve büyük Kahramanmaraş sevdamızdır. Bu yola çıkarken ant içtik yemin ettik. Allah indinde huzurluyuz. Sevgili Kahramanmaraşlılar, Kahramanmaraş sahipsiz değildir. Dün Hacı Ali Özal vardı bu gün de Murat Aras vardır. Kahramanmaraş hizmetlerin en iyisine layıktır Allah kısmet ederse Kahramanmaraş’ı gıpta edilecek bir şehir yapmaya söz veriyorum. Her şeyin temeli inançtır. Niyeti hayır olanın akıbeti hayır olacaktır” dedi.

Konuşmaların tamamlanmasıyla, Ali Topçuoğlu, Hacı Ali Özal ve Bahtiyar Murat Aras’ın alkışlar eşliğinde kestikleri kurdele ile seçim bürosu hizmete açıldı. (www.kanal46.com)