Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Kahramanmaraş Milletvekili Fatih Arıkan, son günlerde bazı basın-yayın organlarında YİMPAŞ Holding ile ilgili yapılan yayınlarda isminden bahsedilerek, partisine ve kendisine yönelik haksız ithamlarda bulunulduğunu öne sürdü.

2 Kasım 2006 tarihinde Ankara’da yaptığı yazılı basın açıklamasını Kahramanmaraş’taki basın organlarına da gönderen Arıkan, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“Ben YİMPAŞ Holding bünyesinde Mart-1999 tarihinde Kahramanmaraş Mağaza Müdürü olarak göreve başladım. Yani; YİMPAŞ’ın Kahramanmaraş Mağazası’nın kurucusu değil, mağaza müdürüydüm. Mart-2001 tarihinde de bu görevimden ayrıldım. Profesyonel yöneticilik yaptığım tarihler açık olmasına rağmen, bazı basın-yayın organlarında, ‘YİMPAŞ’la bağlantılı milletvekilleri’ şeklinde yapılan değerlendirmeler gerçeği yansıtmamaktadır. Hepinizin bildiği gibi AK Parti, 14 Ağustos 2001 tarihinde kurulmuştur. Yani partimizin kurulduğu tarihte benim YİMPAŞ ile hiçbir ilişkim bulunmamaktadır. YİMPAŞ’ta profesyonel yöneticilik yaptığım süre zarfında da, normal bir vatandaş olarak bir miktar paramı ortaklık hissesi olarak değerlendirdim ve o dönemde de geri aldım. Yapılan yayınlarda ise; sanki benim bu paramı yeni almışım gibi bir intiba uyandırılmaya çalışılmaktadır. Yeni aldığım iddiası gerçeği yansıtmamaktadır. O günden bugüne kadar, YİMPAŞ Holding ile hiçbir ilgim ve alakam olmamıştır. Kamuoyunun bilgisine arz eder, saygılar sunarım.”