Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde 'Kırsal Kalkınma ve Yatırımların Desteklenmesi Projesi' kapsamında yapılan bakliyat eleme ve paketleme tesisi hizmete açıldı.

Açılışta konuşan Kaymakamı Arıcan, ovada tarım ve hayvancılığın önem arz ettiğini, tesisin açılmasının ilçe ekonomisinin gelişimi açısından çok önemli olduğunu kaydeden Kaymakam Faik Arıcan, "Ayrıca, bu tesis yüzde 50 hibe destekli Bakanlığın Kırsal Kalkınma Projesi'nden faydalandı. Umarım, müteşebbisimizin göstermiş olduğu bu davranış diğer işadamlarımıza örnek olur." şeklinde konuştu.

Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan ise ilçeye kriz ortamında yapılan bu projeden dolayı büyük mutluluk duyduğunu dile getirdi. Aydoğan, "Biz daha önceleri Afşin'in imarı için yapılan yatırımlara destek oluyorduk. Bundan sonra Afşin ilçesi içindeki bütün yatırımlara destek vereceğiz. Ayrıca, belediyemizde bu tür yatırımlarla ilgilenecek bir merkez kuracağız. Termik santraller ilçemiz için nimet olduğu gibi ayak bağı da olmuş. İnşallah yeni kurulacak santrallere malzeme ihtiyacını karşılayacak bir organize sanayimiz olur." dedi.

Paketleme tesisini kuran Özyüksek Tarım Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özdemir ise şirketi 2006 yılında kurduklarını ifade etti. Bu tarihte Kırsal Kalkınma Projesi'nden faydalanmak için başvurduklarını ifade eden Özdemir, "Buradan aldığımız destekle 6 bin metre kare alan üzerine 800 metre kare kapalı alan olan paketleme ve eleme tesisimizi kurduk. Eleme tesisimiz sayesinde bölgemizde yetişen ürünlerin alımını yapıp pazarlamasını yapacağız. Bu tesis 15 kişiyi istihdam edecek." diye konuştu.

Açılışa; Afşin Kaymakamı Faik Arıcan, Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan, İlçe Emniyet Müdürü Veysel Ateş, ASİAD Başkanı Fikret Kılıç, Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Bekir Sıtkı Can, siyasi parti ilçe başkanları, sivil toplum örgütleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.