Anavatan Partisi (ANAP) Kahramanmaraş Belediye Başkan adayı Bahtiyar Murat Aras, 29 Mart 2009 yerel seçimlerinde iddialı olduğunu öne sürerek; “8 bin 400 kişi ile yaptırmış olduğumuz (Kahramanmaraş’ın Başkanı kim olmalıdır?) sorusuna verilen cevapta farklı parti tercihleri olmasına rağmen isim olarak Bahtiyar Murat Aras ismi açık ara önde çıkmaktadır. Bu da göstermektedir ki; Kahramanmaraşlı siyaseten taraf olmaktan çok Kahramanmaraş’ın tarafı olmayı, önce Kahramanmaraşlı olmayı tercih etmektedir” dedi.

Beraberinde kurmayları ile birlikte bu sabah Gaziantep yolu üzerindeki MADO Tesisleri’nde bir basın toplantısı düzenleyen Aras, seçim çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Yerel seçimlere 20 günden az bir zaman kaldığına dikkat çeken Aras, seçim bürolarının açılışının üzerinden geçen yaklaşık bir aylık süreçte 50 bin vatanda birebir ulaştıklarını söyledi.

Görüşme şeklinin tokalaşıp geçme şeklinde olmadığını öne süren Aras, Kanal 46'nın da takip ettiği toplantıda şöyle konuştu: “Hedefimiz şehrimizin tamamına ulaşmaya çalışmaktır. 224 adet mahalle ve ev toplantısı yaptık. 5 açık hava toplantısı düzenledik. Bütün sivil toplum örgütlerini ziyaret etmeye çalıştık. Kahramanmaraş’taki bütün resmi kurum ve kuruluşları ziyaret programımıza aldık. Kahramanmaraş’ta esnafımızın sıkıntılı durumunu birebir yerinde tespit ettik. Onlarla ilgili çözüm projelerimizi anlattık. Bizim için öncelikli hedef kitlemiz olan kadınlarımız ve gençlerimize birebir kadın kollarımız ve gençlik teşkilatımızla ulaşarak onlarla ilgili fikir ve düşüncelerini anlattık ve onların fikirlerini ve isteklerini kendi programımıza aldık. Bu çalışmalar bize göstermiştir ki; Anavatan Partisi seçime başladığı yerden çıtayı çok yükseğe taşımıştır. Bize gösterilen ilgi ve yakınlık göstermektedir ki; Anavatan Partisi bu seçim yarışı içinde en az kendisine büyük parti diyen parti kadar vardır. Halkımızın yeni bir başkanlık kimliği ve yeni bir temsil arayışı ciddi olarak algılanmıştır. Kahramanmaraşlı, siyasi çekişmelerden uzaklaşarak gerçek anlamda kendini temsil edecek başkanını aramaktadır. Bu potansiyelin ve kabiliyetin her yönü ile Sayın Bahtiyar Murat Aras’ın şahsında bulunduğu konusunda şehrimizde tam bir mutabakat vardır. 8 bin 400 kişi ile yaptırmış olduğumuz (Kahramanmaraş’ın Başkanı kim olmalıdır?) sorusuna verilen cevapta farklı parti tercihleri olmasına rağmen isim olarak Bahtiyar Murat Aras ismi açık ara önde çıkmaktadır. Bu da göstermektedir ki; Kahramanmaraşlı siyaseten taraf olmaktan çok Kahramanmaraş’ın tarafı olmayı, önce Kahramanmaraşlı olmayı tercih etmektedir.” (www.kanal46.com)