22 Temmuz’da yapılacak olan erken genel seçimde Kahramanmaraş’tan bağımsız aday olan Kahramanmaraşlı Türk Halk Müziği sanatçısı Hilmi Şahballı, sazlı-sözlü bir basın toplantısı düzenledi.

Yimpaş Otel’de beraberinde Antalyalı işadamları; Halil Doğan ve Burhan Arı ile basının karşısına çıkan Şahballı, önce neden aday olduğunu açıkladı. Ardından da sazlı sözlü basın mensuplarına mini bir konser verdi.

Basın toplantısında, Türkiye’nin içinde bulunduğu sıkıntılarla ilgili yazdığı şiirleri de seslendiren Şahballı, basın mensuplarına son çıkardığı ‘Unutuldum’ isimli CD’yi de dağıttı. Şahballı neden bağımsız aday olduğunu şöyle açıkladı:

“ Türkiye’nin üzerinde oynanan oyunları görmezlikten gelen yetkililere sinirlenerek, bunca adaletsizliğin, bunca dökülen kanın, zengini çok zengin, fakiri çok fakir yapan, kültür adına müstehcen neşriyat, müzik, film yaparak gençliğin öz değerlerini yok edilmesine karşı mücadele etmek için bağımsız aday olduk. Bazı partiler beni listelerinde alt sıralara almak istedi. Kabul etmedim, göreceksiniz, bunların oyunu çıtır çıtır alacağım.”

Farklı bir seçim propagandası izleyeceğini ve kent merkezinde bir de büyük konser vermeyi düşündüğünü de kaydeden ünlü sanatçı, “Seçildiğim taktirde Kültür ve sanata hizmet edeceğim. Ben politikadan anlamam.” dedi.

Seçim öncesinde AKP, MHP ve DYP’ye seçim türküsü bestelediğini de ifade eden Şahballı, “Bu seçimde kendim için de kaset çıkaracağım. Sanatçı arkadaşlarım adaylığımı olumlu karşıladı. Bir yola çıktık. İnşallah başarırız. Ben Kahramanmaraşlıyım, her tarafta bunu iftiharla dile getirdim. Seçim kampanyama iki Antalyalı iş adamı arkadaşımın da destek vermesi beni çok duygulandırdındı” diye konuşarak Kahramanmaraş halkından destek istedi. (ajans 46 - www.kanal46.tv)
Editör: TE Bilisim