Kahramanmaraş'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 90. yıldönümü etkinliklerini izlemek üzere kente gelen Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir'in konvoyu 7 Mart'ta ara Seçim yapılacak olan merkeze bağlı Karacasu Beldesi'nde Saadet Partililer tarafından protesto edildi.

Bakan Demir, AK Partililere hitaben yaptığı konuşmasında, "Seçim kampanyasında hiçbir siyasi adayın, ya da yanında bulunan arkadaşları rahatsız edecek hiçbir davranışta bulunmayacaksınız." diyerek uyarıda bulundu.

Bakan Demir, 7 Mart Pazar günü ara Seçim yapılacak olan merkeze bağlı Kavlaklı ve Karacasu beldelerini sırasıyla ziyaret etti. Karacasu Beldesi'ne gelen Demir'in konvoyu Karaziyaret Mahallesi'ndeki Saadet Partisi adayı Süleyman Topçuoğlu'nun Seçim bürosu önünden geçtiği esnada protesto edildi. Güvenlik güçlerinin geniş güvenlik önlemi aldığı bölgede herhangi bir taşkınlık ve üzücü olay yaşanmadı.

AK Parti Belediye Başkan adayı Faruk Aksu'nun seçim bürosuna geçen Demir, burada davul ve zurnalarla karşılandı. Seçim bürosu önünde kurulan platformda vatandaşlara seslenen Demir, AK Parti iktidarının gerçekleştirdiği icraatları anlattı. Yerel seçimlerin de heyecanlı ve mücadeleli geçtiğine vurgu yapan Demir, kendilerinden aday adayı olanların, aday olamayınca başka partilere geçtiğine atıfta bulundu.

Bakan Demir konuşmasında şunları kaydetti: "Şunu hiç unutmayın. Biz yerel seçimlerde de tüm vatandaşımızın nasıl ki Türkiye'nin genelinde bugünü, yarını ve öbür günü için hassas davranıyor isek, yerel seçimlerde de duygusallığa asla yer vermeden bugünü, yarını ve geleceği için oyumuzu kullanacağız. Sorumluları ve yetkilileri ona göre seçeceğiz. Yoksa geçen yıllar heba olur." dedi. Partililere Seçim kampanyası süresince olumsuz davranışlarda bulunmaması konusunda ricada bulunan Demir, "Seçim esnasında bazen olur ya mesela başka siyasi partilerin teşkilatlarına falan bakıyorum bizim Samsun'da da var. Gelmiş AK Parti'ye, teşkilatları biliyorsunuz sayısı belli. İl teşkilatları bizim Samsun'da 50 kişiden oluşuyor. Bunu 500 kişi yapmamız mümkün değil. İl yönetimine gireyim diyor. Birkaç arkadaş bazen küsüyor, sırf kızdığı için başka partiye gidiyor, olabiliyor. Ama AK Partili. Bundan da tereddüdümüz yok. Bilesiniz diye söylüyorum. Seçim kampanyasında hiçbir siyasi adayın ya da yanında bulunan arkadaşları rahatsız edecek hiçbir davranışta bulunmayacaksınız. Çünkü bizim yüreğimiz sevgi dolu. Hepimiz birlikte vatana millete sevdalıyız."

AK Parti Karacasu Belediye Başkan adayı Faruk Aksu da beldenin sorunlarını çok iyi bildiklerini ve bu sorunları çözüme kavuşturacaklarını dile getirdi. Aksu, AK Parti'nin tüm fertlerinin Karacasu'nun sorunlarını kendi sorunuymuş gibi gördüğünü kaydetti. Faruk Aksu konuşmaların ardından Bakan Demir'e beldenin amatör takımı olan Ferhuş Karacasuspor'un formasını hediye etti.

Beldede 7 Mart pazar günü yapılacak olan seçimde AK Partili Faruk Aksu, Saadet Partili Süleyman Topçuoğlu ve MHP'li Mustafa Yunus Dal belediye başkanlığı seçimini kazanabilmek için mücadele verecek. AK Parti'nin aday belirleme süreci bir hayli gergin geçmiş hatta aday adaylarının tarafları arasında kavgaya varan üzücü olaylar bile meydana gelmişti.

Buradaki seçimi kazanabilmek için varını yoğunu ortaya koyacak olan iktidar partisi böylece beldeye Bakan getirme atağına başlamış oldu. (www.kanal46.com)