Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KATSO) eski başkanı Mehmet Balduk, bazı basın-yayın organlarında yer alan ''liste dışında kaldı'' şeklindeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Balduk, yaptığı yazılı açıklamada, bazı basın yayın kuruluşlarında ''Mehmet Balduk liste dışı kaldı'' şeklinde yorumların yapıldığını hatırlatarak, şunları kaydetti:

''12 Haziran’da yapılacak genel seçimlerde hiçbir partiden aday adayı olmadım. Dolayısıyla aday adayı olmadığım bir noktada benim liste dışı kalmam da söz konusu olamaz.”

KATSO'dan istifa ettikten sonra isminin siyasetle ilişkilendirildiğini anlatan Balduk şöyle devam etti:

''Kahramanmaraş'ta AK Parti tarafından yapılan anketlerde benim ismimin birinci sırada çıktığını söylediler. Ben de (halk istiyorsa zaten benim daha önceden Başbakan’a sözüm vardı. Eğer Başbakan uygun görürse şehrim ve ülkem için seve seve çalışırım) dedim. Onun dışında benim milletvekili olma gibi bir hevesim asla olmadı.''

Kahramanmaraş için ailesinden ve iş hayatından her zaman ödün verdiğini dile getiren Balduk, açıklamasını şöyle tamamladı: '' Halkımız bizi mecliste görmek istediğini her zaman her platformda dile getirdiler. Herkese teşekkür ederim layık gördüler Allah razı olsun. Ama şartlar ve zemin oluşmadı. Dolayısıyla ben de aday adayı olmadım. Aday olarak açıklanan arkadaşlarımızın tamamını kutluyorum. Başarılı olmaları en büyük dileğim. Çünkü onlar başarılı olursa hem ülkemiz hem de şehrimiz kazanır. Umarım şehrimiz ve ülkemiz için hayırlı olurlar. Bizler bu şehrin çocuklarıyız. Bu şehir için de her türlü fedakârlığı yaptık, yapmaya da devam edeceğiz.” (www.kanal46.com)