AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında konuştu.

Erdoğan, ana muhalefet partisini eleştirdiği konuşmasında, CHP'li vekillerin TBMM'de yemin etmemeleri ile ilgili olarak, " TBMM çatısı altında, Genel Kurul'a girmek suretiyle geçici başkanın da yoklamayı yaparken ismini andığı kişi, onun 'yok' demesini acaba hangi dürüstlük anlayışı içerisine sığdırıyorsunuz? Dürüstlük kavramı ve yalan ne zamandan beri arkadaş oldular? Bu ana muhalefetin tarihine kara bir leke olarak geçmiştir" dedi.

Başbakan Erdoğan şöyle konuştu:

"CHP ONKOLOJİK SORUNLAR İÇERİSİNDEDİR"

"Nasıl olsa kanunları esnetiriz anlayışı ile, sonuçları bilerek, keyfice adaylar gösterenler bugün yargının kararlarına herkes kadar saygı duymakla mükelleftir. Millet iradesi ile adalet duygusu karşı karşıya getirilemez. Hem meclise gelip oturacaksın, hem de 'ben yokum' diyeceksin. TBMM çatısı altında, Genel Kurul'a girmek suretiyle geçici başkanın da yoklamayı yaparken ismini andığı kişi, onun 'yok' demesini acaba hangi dürüstlük anlayışı içerisine sığdırıyorsunuz? Dürüstlük kavramı ve yalan ne zamandan beri arkadaş oldular? Bu ana muhalefetin tarihine kara bir leke olarak geçmiştir. Açıkça söylüyorum, CHP onkolojik sorunlar içerisindedir. Dün sandığı, bugün Meclis'i boykot ederlerken, milli iradenin önündeki engel AK Parti değil, kendileri olacaktır"

"ÇOK BÜYÜK HAKSIZLIKLARA MARUZ KALDIK AMA ANAYASAYI TAKMAMAZLIK ETMEDİK"

AK Parti olarak kuruldukları günden bu yana çok büyük haksızlıklara maruz kaldıklarını ifade eden Başbakan Erdoğan, "Hakkımızda, 'muhtar bile olamaz' diye manşetler atıldı. Şiir okuduğumuz için hüküm giydik. Sandıktan çıkan sonuçlar sorgulandı. Gazete kipürleri delil olarak kullanıldı. Partimiz, parlamentonun yüzde 65'ine sahip olduğumuz zamanda kapatılmak istendi. Cumhurbaşkanı seçmemiz engellenmek istendi. En güçlü olduğumuz dönemde, darbe vurulmak istendi ve biz o yıl kayba uğradık. Aslında böyle bir şey olmasaydı, kişi başına milli gelir 11 bin doların daha da üzerinde olacaktı. Hiçbirine boyun eğmedik ama hukuk içinde çözmenin gayreti içerisinde olduk. Anayasayı takmamazlık etmedik. Dayatmalarla, tehditlerle yol almaya çalışmadık. Bize gönül verenleri sokaklara dökmedik" diye konuştu.

"AK PARTİ HÜKÜMETLERİ DÖNEMİNDE YARGI HİÇ KİMSEDEN EMİR ALMAZ"

Başbakan Erdoğan, Meclis'in boykot edilmesi ile ulaşılacak bir hedef olmadığının altını çizerek, "Milli irade üzerinde vesayeti kabul etmiyoruz. Bunun kadar hukukun hiçe sayılmasını, demokrasinin istismar edilmesini de tasvip etmiyoruz" dedi. CHP'yi tutarsızlıkla suçlayan Başbakan, "Hukukun siyasallaştığından dert yanıp, hukuka siyasi müdahalede bulunulmasını istemenin ne kadar büyük bir tutarsızlık ve vahim bir hata olduğunu çok iyi biliyoruz. Bilmek istemeyenlere, bir kez daha duyuruyorum.. Türkiye bir hukuk devletidir. Yargının kararlarından dolayı, doğrudan AK Parti'yi itham edenler eski alışkanlıkları nüksedenlerdir. Onların zamanında yargı, yasama ya da yürütmeden talimatlar almış olabilir ama AK Parti hükümetleri döneminde yargı, hiç kimseden emir almaz" diye ekledi.

"BAŞBAKAN BU İŞİ ÇÖZSÜN DİYORLAR, BAŞBAKAN NE YAPACAK?"

"Biz, kapatılma davamızda dahi mücadelemizi hukuk içinde verdik" diyen Başbakan Erdoğan, şunları söyledi:

"Üstelik bugün, milli iradeyi temsil ettiği söylenen ve terör örgütü kurmaktan yargılanan o yazarlar, AK Parti'ye kapatılma davası açıldığı süreçte 'Yargı da milli iradedir' şeklinde yazılar kaleme aldılar. Dün milli iradeyi temsil eden yargı, bugün temsil etmiyor mu? Dün güya millet adına karar veren yargı, bugün vermiyor mu? Şu anda aradıkları, azınlığın çoğunluğa tahakküm etmesi. Böyle bir şey olabilir mi? O zaman bu milletin iradesini biz nereye koyacağız? 'Başbakan bu işi çözsün' diyorlar. Başbakan ne yapacak? Hakimleri, mahkemeleri arayıp talimat mı verecek? Başka iktidarlar döneminde bunlar yaşanmış olabilir. Bizim dönemimizde bunlar yaşanmayacak. Yargı kararlarından dolayı, TBMM'ye gelmeyenler, gelip de yemin etmeyenler güçler ayrılığını hala kabullenemeyenlerdir. Hiç kimsenin de kanunları çiğneme hakkı yoktur. Türkiye muz cumhuriyeti değil, demokratik, laik, sosyal bir hukuk devletidir"

"PARLAMENTONUN ÇALIŞMASINA ENGEL BİR DURUM YOK"

CHP'nin çalışmalara katılmasının ya da katılmamasının parlamentonun çalışmalarını aksatmayacağını ifade eden Başbakan Erdoğan, "Muhalefet ister gelsin, ister gelmesin parlamentonun çalışmasına engel yoktur. Ana muhalefetin genel başkanı televizyonları dolaşıyor. 'Biz olmadığımız sürece komisyon çalışmaz' diyor. Kılavuzu maalesef yanlış. Parlamento hukukunu bilen yanında bir tane adamı yok. Sayın Kılıçdaroğlu, komisyon bal gibi çalışır. Yeter ki, bizim arkadaşlarımızın katılımda bir eksiği olmasın. Herkes katılımını tam mana ile ortaya koysun, komisyon nasıl çalışıyor göreceksin. Meclis divanı da aynı şekilde. Çünkü AK Parti'nin sayısı, herşeye muktedir durumdadır ama istiyoruz ki, demokrasi muhalefetle güç kazandığından siz de orada olun. Gelirsiniz ya da gelmezsiniz, o sizin bileceğiniz iş" diye konuştu.

"YEDİ BÖLGEDE DE BİRİNCİ OLAN TEK PARTİYİZ"

AK Parti'nin Türkiye'nin demokrasi tarihinde bir ilki başardığını belirten Başbakan Erdoğan, "AK Parti, 12 Haziran seçimlerinde yedi bölgenin yedisinde de birinci olan tek partidir. Bu Türkiye'nin demokrasi tarihinde yoktur" dedi. Başbakan, herhangi bir bölgenin ya da etnik grubun partisi olmadıklarını da ifade etti ve "Biz, 74 milyonun partisi olduğumuzu milletimizle ispatladık. 81 vilayetin 78'inden milletvekili çıkarmak, izlediğimiz birlik siyasetinin bir sonucudur. Bu ülkenin aydınlarına, yazılı ve görsel medyasına sesleniyorum..Seçim öncesi 'AK Parti acaba Güneydoğu'yu artık terk mi ediyor, bırakıyor mu?' diyenlere sesleniyorum. 12 Haziran seçimleri, AK Parti'nin hiçbir yeri terk etmediğini çok açık ve net göstermiştir" dedi.

"ÇİN VE ARJANTİN'İN ÖNÜNE GEÇMEK SURETİYLE DÜNYA BİRİNCİSİ OLDUK"

Başbakan, 2011 yılının ilk çeyreğindeki büyüme oranlarına da değinerek, "Milletimizi çok yakından ilgilendiren güzel bir gelişmeyi sizlerle paylaşmak istiyorum. Türkiye İstatistik Kurumu, 2011 yılının ilk çeyrek büyüme oranlarını açıkladı. Türkiye ekonomisi Ocak-Şubat-Mart döneminde yüzde 11 gibi çok yüksek bir büyüme kaydetti. Çin ve Arjantin'in önüne geçmek suretiyle, dünya birincisi olduk. Bu bizim ayaklarımızı yerden kesmeyecek. Bu, işi daha ciddi tutmamızın sinyalidir. Daha kararlı olacağız" diye konuştu. (Milliyet)