Erdoğan: Vekil maaşlarıyla ilgili acımasız eleştiriler var...Başbakan Recep Tayyip erdoğan emekli vekil maaşlarına yapılan eleştirileri acımasız buldu: "Biz Cumhurbaşkanımızın iadesindeki gerekçeleri gözden geçirerek, belki emekli milletvekillerimizle ilgili yüzde 42 yüzde 60 oranını bir değerlendirmeye alıp bu değerlendirmeye göre arkadaşlarımızla bir karara varacağız. Bu şekilde de Meclisten bunu geçireceğiz. Burada Cumhurbaşkanımızın yaklaşımını dikkate almak suretiyle nihai kararımızı vermiş olacağız."


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Kısıklı'daki Abdullah Ağa Camii'nde kıldığı Cuma namazı sonrası emekli milletvekili maaşlarıyla ilgili düzenleme konusunda da konuştu.


"AKŞAM BAŞKA SABAH BAŞKA ÖZELLİKLER, DÜRÜST OLMAYAN SİYASETİN GÖSTERGESİDİR"


Erdoğan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandığı Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'u, emekli milletvekili ve dışarıdan bakanlık görevinde bulunanların maaşıyla ilgili maddesinin bir kez daha görüşülmesi için TBMM'ye iade etmesine ilişkin değerlendirmesinde, bu konu daha önce kendisine geldiğinde, dört siyasi parti, grup başkanvekilleriyle ortak bir metin üzerinde anlaştığında kendisinin 'Evet' diyeceğini, ancak anlaşmıyorlarsa, buna 'Evet' demesinin söz konusu olmadığını söylediğini anlattı.


Erdoğan, "Daha sonra grup başkanvekilleri hatta genel başkan yardımcıları ana muhalefet partisini kastediyorum. Nitekim biliyorsunuz Meclis başkanvekili Meral Hanım'ın da yaptığı bir açıklama var. Kendilerine verilmiş sözler var. Bunların da ses kayıtları var. Bunların hepsinin ortak bir metin etrafında anlaşmaları sözkonusuydu. Daha sonra dediler ki bunu başkanlık divanı üyeleriyle imzalayarak ortak metin haline getirelim ve nitekim başkanlık divanı üyeleri bu metni imzaladı. Bu metin imzalanmak suretiyle bu Meclis'te onay aldı ve bu karar çıkmış oldu " dedi. Başbakan Erdoğan, "Bizi üzen şudur ki akşam başka sabah başka özellikler dürüst olmayan bir siyasetin ifadesidir. Burada kıyak emeklilikti, şuydu, buydu. Bu tür şeyler hep konuşuluyor. Ben hiçbir zaman popülist bir yaklaşım içerisine girmem. Bu benim huyumdur. Karakterimi bilen bilir " şeklinde konuştu.


"YÜZDE 42 - YÜZDE 60 ORANINI DEĞERLENDİRMEYE ALIP KARAR VERECEĞİZ"


İktidara geldiklerinde ilk işlerinin milletvekili lojmanlarını satışa çıkarmak olduğunu söyleyen Erdoğan, eleştirilerde de bulundu. Başbakan Erdoğan, "Biz milletvekili lojmanlarını satışa çıkardğımız zaman bugün ileri geri konuşan yazılı ve görsel medyanın mensupları kalkıp da milletvekillerine veya iktidarımıza teşekkür ettiler mi ? Böyle bir şey duydunuz mu ? Hayır hiç böyle birşey olmadı. Biraz gerçekçi olalım " dedi. Milletvekillerinin sürekli illerine gitmek zorunda olduğunu söyleyen Erdoğan, " Bunları hepsi gözden kaçırılıyor. Adeta milletvekillerinin hepsinin altına sanki devlet birer araba tahsis etmiş gibi acımasızca yakıştırmalar yapılıyor " diye konuştu. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün tasarıyı Meclis'e iade etmesiyle ilgili olarak da konuşan Erdoğan, " Biz Cumhurbaşkanımızın iadesindeki gerekçeleri gözden geçirerek, belki emekli milletvekillerimizle ilgili yüzde 42 yüzde 60 oranını bir değerlendirmeye alıp bu değerlendirmeye göre arkadaşlarımızla bir karara varacağız. Bu şekilde de Meclisten bunu geçireceğiz. Burada Cumhurbaşkanımızın yaklaşımını dikkate almak suretiyle nihai kararımızı vermiş olacağız. Ben bu spekülasyonları acımasız buluyorum ; doğru bulmuyorum. Kimse de burada seçim konularıyla popülist yaklaşımlarla bu maaşlar üzerinden bu tür şeylere girmesin. 550 milletvekilinin aldıkları maaşı bu kadar speküle etmesini acımasız buluyorum. Yeter ki milletvekili arkadaşlarım dürüst bir çalışma içinde bu dört yıllık düre içinde baaşrıyla sürdürsünler ve aldıkları bu maaşı vatanına da halkına da helal ettirirler. Bunun dışında gazeteciler şöyle yazmış, televizyonda böyle konuşmuşlar bunları kusura bakmasınlar hiç kaale almıyorum . Bunlara çok alışığız " şeklinde konuştu.


Erdoğan soruları yanıtladıktan sonra tekrar Üsküdar Kısıklı'daki evine geçti.