Kahramanmaraş Belediyesi tarafından yapılan billboard ihalesinin yankıları sürüyor.

Henüz onay aşamasında bulunan ihalenin Başkan Poyraz tarafından onaylanması beklenirken, Maraş Medya Merkezi’nde yayımlanan haberde ise şöyle denildi:

“Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kahramanmaraş il Başkanı Mustafa Bastırmacı, 45 gün önce yapılan ilk ihalede 1 trilyon 275 milyar TL, KDV’si ile 1,5 trilyon lirayı bulan billboard ihalesini bir firmanın alması üzerine her nedense Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz iptal etmiş daha sonra ikinci bir ihalede aynı şirkete 5 yıllığı 3 trilyon 255 milyar liraya yani yıllığı 651 bin liradan aynı şirkete peşkeş çekildi. Burada belediye 5 yılda 3.5 trilyon lira zarara uğrayacak, devletimiz de KDV’den olacak.

Yanında basından sorumlu il 2. başkanı Kadir Tanış ve Yönetim Kurulu üyesi Arif Nalbantoğlu ile birlikte Maraş Medya Merkezi’ni ziyaret ederek açıklamalarda bulunan MHP Kahramanmaraş il Başkanı Mustafa Bastırmacı; “Billboardlar Kahramanmaraş’ın vitrinidir. Bir firma 1,5 trilyon lira fiyatı ihalede vererek alıyorsa bunun da karşılığında teminat veriyorsa ihaleyi de Kahramanmaraş Belediyesine bağlı tecrübeli konusunda uzman ekip hazırlayıp ihaleye çıkarıyorsa, Belediye başkanı Mustafa Poyraz neye dayanarak iptal ediyor? İhaleye çıkaran kendi, şartnameyi hazırlatan kendi, yıllığına 1,5 trilyon lira veren firma da belli. Burada her şey normalken belediye başkanımız Sayın Poyrazın her nedense ihaleyi bir bahane göstererek iptal etmesine akıl sır erdiremiyoruz.

İhaleyi KDV dâhil 1,5 trilyon veren firmaya niçin vermiyorsun? İhalede bir eksiklik görüyorsan ihale şartnamesini hazırlayan siz değil misiniz? İhaleyi 1,5 trilyona alan firma bu rakamı vereceğini taahhüt ettiğine göre karşılığında da teminat göstereceğine göre neden o firmaya ihaleyi vermediniz veya firmanın geçici teminatını niçin geri ödediniz? Daha sonrada ihaleyi aynı şirkete geri, adrese teslim olarak yarı fiyatına niçin verdiniz?

Burada tüyü bitmemiş yetimlerin hakkı var. Bu ihaleyi yıllığı 1,5 trilyona almak isteyen firmaya vermiş olsaydınız 5 yıl içerisinde kazanacağınız parayla Kahramanmaraş’a trilyonluk birçok hizmet yapmış olurdunuz.

İhaleyi bu şekilde onaylarsanız billboardların önünden geçen vatandaşların ne söyleyeceğine de katlanmalısınız. Biz MHP olarak duyarsız kalmayacağız. Bu işinde takipçisi olacağız.” (Kaynak: MMM)