Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Remzi Çayır, Kahramanmaraş’ta düzenlediği basın toplantısında, BBP olarak hiçbir siyasi parti ile birleşimden yana olmadıklarını ifade etti.


Tarhanacı Kafede düzenlediği basın toplantısında gündeme dair konuları değerlendiren BBP Genel Başkan Yardımcısı Remzi Çayır, son günlerde siyaset çevresinde yaşanan gelişmelere değindi. Çayır, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı üzerine HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş’un AK Partiye katılacağı yönündeki iddiaların kamuoyunda yer almasının ardından, yine Başbakan Erdoğan’ın Büyük Birlik Partisi (BBP) ile de görüşebileceği yönünde gündeme getirilen söylentilere yönelik kendi gündemlerinde böyle bir konunun olmadığını söyledi. BBP'nin herhangi bir partiyle birleşiminin söz konusu olamayacağını vurgulayan Çayır: “Kamuoyunda bir takım söylentiler dolaşıyor. Ne bugün ne de yarın, herhangi bir kurumsal yapıyla hangi şekilde olursa olsun birleşme gibi bir düşüncemiz olamaz.” Şeklinde konuştu.



HAS Parti’yi de ağır bir şekilde eleştiren Çayır; "Ben Halkın Sesi Partisi'nin parti olmadığını düşünenlerdendim." Dedi. HAS Parti için ‘Omuriliği olmayan bir oluşumdu’ diyen Çayır, zaten dağılmak üzere olan bir partiydi iktidar çıkamazdı ifadesini kullandı.



BİRİLERİ İLE BİRLEŞME ÇABASI İÇERİSİNDE DEĞİLİZ



Halkın Sesi Partisi (HAS) Genel Başkanı Numan Kurtulmuş’un AK Partiye katılacağı yönünde çıkan haberleri ve kendilerinin de böyle bir oluşum içerisinde olacakları gibi bir takım söylentilerinde gündeme getirilmesiyle alakalı konuya açıklık getiren Çayır: “Ben Halkın Sesi Partisinin parti olmadığını düşünenlerdenim. Farklı bir görüşte, ağırlıklı Saadet Partisinden kopmalardan oluşan omuriliği olmayan bir oluşum. Böyle bir organizasyon vardı ancak dağılmak üzere olan bir partiydi. Numan Kurtulmuş’un toplumda ve kamuoyunda bir resmi vardı ancak bu resim iktidar çıkarmazdı. Gayri resmi olarak aldığım duyumlara göre HAS Partinin Ak Partiyle birleşeceği söylentileri var. Bu konuda bizlerinde birleşmeye katılacağı yönünde haberler çıkıyor. Bizim asla böyle bir düşüncemiz yoktur. BBP hiçbir parti ile birleşme çabası içerisinde değildir. Bizim böyle bir eğilimimiz ve çabamız yoktur. Sayın Başbakan bizimle de görüşmek isteyebilir. Ortalıkta böyle dedikodular var. Bizim gündemimizde böyle bir birleşme söz konusu değildir olmazda. Ne bugün ne de yarın, BBP herhangi bir kurumsal yapıyla şu ya da bu şekilde bütünleşecek değildir. İnanmadığımız bir yapıyla neden bütünleşelim.” Dedi.



BBP, KAHRAMANMARAŞ’TA KİŞİSEL ZAFİYETLER YAŞAMIŞ OLABİLİR



BBP Genel Başkan Yardımcısı Remzi Çayır, Büyük Birlik Partisi (BBP) Kahramanmaraş İl Başkanlığı binasının yaklaşık 6 aydır kapılarının kapalı olmasına yönelik: ‘Hepimizin ara ara kişisel zafiyetleri olabilir!’ şeklinde açıklama getirdi.



Çayır, BBP Kahramanmaraş İl binasının kapısına kilit vurulmasıyla alakalı açıklamalarına şu şekilde davam etti: “BBP Kahramanmaraş teşkilatı kendi kıt imkanlarıyla kapısını 24 saat açan ve orada personel barındıran bir yapıdır. Hepimiz ara ara kişisel zafiyetler yaşayabiliriz. Ben Kahramanmaraş’ta seçim çalışması yaptım ve sonra gidip kendi işlerime baktım, paramı kazandım. Çünkü seçim de bizim sponsorumuz yoktu. Devletin sponsor olduğu isimler gittiler ve mutlu mutlu vekil oldular. Biz kendi gerçeğimizle baş başa kaldık ve kendimize yeniden rızık kapısı aradık. Bu ataleti ve bu arakesiti bu şekilde yorumlamak gerekiyor. Ben Kahramanmaraş teşkilatının hizmetlerini yavaşlattığını düşünmüyorum. Bekir Kılıç’ta bu işi hakkıyla yapıyordu şimdiki arkadaşımızda. Biz ramazan ayında büyük bir iftar yemeğine hazırlanıyoruz. Kahramanmaraş’ta arkadaşlarımızla birlikte bir iç kurultay yapacağız. İç kurultaydan sonrada zengin bir yönetim yapısı oluşturacağız. Bu düşünceleri de ramazan ayında bitirmeye çalışacağız. Yapacağımız bu çalışmalarla genel ve yerel seçimlere de hazırlık yapmış olacağız.”



CEZAEVİNDEKİ ÜLKÜCÜLERİ KURTARMAK İSTİYORUZ



12 Eylül Mağduru Ülkücüler Komisyon Başkanı da olan Çayır, düzenlediği basın toplantısında, komisyonun amaçlarını anlatarak, hedeflerinin 12 Eylül mağduru olarak cezaevine girmiş ve hala içeride olan ülkücüleri bu haksızlıktan kurtarmak ve darbecileri hukuk karşısına çıkartarak, onları milletle yüzleştirmek istediklerini söyledi. 12 Eylül darbesiyle ilgili Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya'nın yargılanmasına ilişkin dava açılması konusunda çaba sarf ettiklerini ifade eden Çayır, “Bizim amacımız, millete silahı doğrultmasın. Silahla oyun oynamasınlar. Oyun adı millet iradesi ise bir hükümeti millet getirdi ise millet de götürsün. Kimse iktidarı topla tüfekle iktidardan almasın.” dedi.


Komisyon olarak 12 Eylül yargılamaları kapasımında CHP'yi de ziyaret ettiklerini anlatan Çayır, “CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, 'Biz PKK'yı büyüttük, içeri soktuk. Bugün vebalimiz var' dedi. Çünkü toplantı basına kapalıydı. Basını çağırın dedim basını çağırmadılar.” Dedi.



“SİZ NE ZAMAN MHP’YE GELDİNİZ”



MHP ziyaretindeki izlenimlerini ise ''tuhaf bakışlar'' olarak nitelendiren, ülkücülerin darbecilerle olan mücadelesini anlattığında MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural'ın kendisine ''çok farklı'' baktığını dile getiren Çayır, ''Bana olan tuhaf bakıştan sonra sayın Vural'a, 'Siz ne zaman MHP'ye geldiniz' dedim. Vural, 'ben bürokrattım, bu işlerden çok uzaktım' dedi. Gördüm ki MHP ile ülkücüler biraz ayrışmışlar. MHP'nin biraz daha farklılaştığını görünce içim sızladı. MHP'nin markalaşmasında halen BBP'de olan insanların büyük bir emeği vardır.'' Diye konuştu.



CUNTA ANAYASASININ DEĞİŞMESİ İÇİN MÜCADELE VERDİK



Çayır, bugün ülkücülerin cezaevinden tahliyesinde komisyon olarak katkılarının olduğunu aktararak, şöyle devam etti: “Komisyon olarak Adalet Bakanı Sadullah Ergün ile görüşmemizde, Bakan bana ülkücülerin durumunu sordu. Ben de 7-8 kişinin ismini saymıştım. Bakan'a ülkücülerin uğradığı haksızlığı anlattım. Bugün tahliye olan ülkücülerin özgürlüğünde komisyonun büyük bir desteği vardır. Önceki günlerde tahliye olan Muhsin Kehya, beni arayarak abisiyle birlikte teşekkürlerini bildirdi. Yine Bünyamin Adalı aradı, tebriklerini bildirdi.” Çayır, 12 Eylül Mağduru Ülkücüler Komisyonu'nun Türkiye'de birçok güzel şeyi başardığını, darbecilerin hukuk karşısına çıkmasını sağladığını ifade etti.


BBP'nin ''milletin darbecilerle yüzleşmesi'' için 12 Eylül'de referandumda ''evet'' dediğini hatırlatan Çayır, parti olarak ''cunta anayasasının'' değiştirilmesi için de mücadele verdiklerini kaydetti.
Haber: Cebrail SARI