AK Parti Kadın Kolları Başkanı ve Gaziantep Milletvekili Fatma Şahin, belediye meclisi ve il genel meclis listelerinin hazırlanması aşamasında Başbakan Erdoğan'ın da her üç adaydan birinin kadınlardan oluşmasını söyledi. Şahin, bu sayede 1000 kadının yerel siyasette rol aldığını belirtti.

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığı olarak 29 Mart 2009'da yapılacak yerel seçimlere yaklaşık bir yıldır hazırlandıklarını hatırlatan Şahin, bu amaçla "Siyaset Yerelde Başlar" sloganıyla, kadınların yerel siyasette temsilini artırmayı hedeflediklerini belirtti. Şahin, "İnanıyoruz ki; kadın, sokağına, mahallesine şehrine hizmet üretmede çok daha başarılı olacaktır. Pek çok Avrupa ülkesindeki örnekler göstermektedir ki; yerel siyasetten gelen kadınlar merkezi siyasette daha da kalıcı olmaktadır." dedi.

Yerel siyasetin gerek parti içi siyaseti, gerekse parlanemtoyu besleyen en önemli kanallardan birisi olduğuna işaret eden Şahin, kadının yerel siyasete katılımını artırmak amacıyla; AR-GE Başkanlığı tarafından üç dönem düzenlenen Yerel Yönetimler Siyaset Akademisi'nde 3000 kadının yerel seçim sürecine hazırlandığını, sivil toplum kuruluşları, teşkilat mensubu kadınlar hem akademi programına hem de yerel siyaseti talep etmeye davet edildiğini kaydetti. Başbakan Erdoğan'ın da konuya büyük bir hassasiyetle yaklaşması, en önemli destekleri olduğunu vurgulayan Şahin, konuşmasına şöyle devam etti:

Belediye meclis ve il genel meclis listeleri hazırlanması aşamasında Sayın Başbakanımızın yazılı ve sözlü talimatlarıyla, listelerde "her 3 isimden 1'inin kadın olmasına" azami özen gösterildi. İlgili genel başkan yardımcılarımızın ve kadın kolları teşkilatlarımızın bu konudaki gayretleri asla yadsınamaz.

Bundan dolayıdır ki 1000 kadın yerel siyasette yer bulmuştur. Artık kadının siyasette var olma çabası geri dönüşü olmayan bir süreçtedir. Kadının hem parlamentoda hem de yerel siyasette katlanarak yükselen oranlarda var olacağına inancımız sonsuzdur. AB sürecinde, fırsat eşitliği ve temel haklar bağlamında kazanan yine Türk demokrasisi olacaktır.

CİHAN
Editör: TE Bilisim