AK Parti Kahramanmaraş milletvekili Sıtkı Güvenç, Kahramanmaraş'ın "Bina Kimliği ve Kentsel Dönüşüm Projesi"ne dahil edildiğini bildirdi.

Güvenç, yaptığı yazılı açıklamada, Van Erciş depremi sonrası önemli bir adım atan hükümetin birinci derece deprem bölgesinde bulunan 11 ilde "Bina Kimliği ve Kentsel Dönüşüm" projesini hayata geçirmeye hazırlandığını anımsattı.

Proje kapsamında ilk açıklanan iller arasında Kahramanmaraş'ın olmadığını ifade eden Güvenç, şunları kaydetti:

"Çevre ve Şehircilik Bakanımızla Kahramanmaraş milletvekilleri olarak görüşme yaptık ve Bakanımız Kahramanmaraş'ın da bu proje kapsamına alındığını söyledi. Kahramanmaraş, Bina Kimliği ve Kentsel Dönüşüm Projesine dahil edildi. İnşallah yakın bir zamanda çalışmalara başlanacak."


Kahramanmaraş’ın birinci derecede deprem bölgesi olduğunu da belirten Güvenç, şunları kaydetti: “Van depremi sonrası Başbakanımız önemli bir adım attı. Birinci derece deprem bölgesinde olan illerdeki binaların depreme dayanıklılık testine tabi tutulması, kentsel dönüşüm sisteminin uygulanması yönünde büyük bir proje hazırlandı. Ulusal ve Kahramanmaraş medyasında Kahramanmaraş’ın isminin yer almayışı üzerine milletvekili arkadaşlarımızla harekete geçtik. Sayın Bakanımız Bayraktar ile bir görüşme yaptık, bu uygulamanın içerisinde Kahramanmaraş’ın da olduğunu söyledi. Halkımız rahat olsun, Kahramanmaraş’ın bütün sorunlarıyla birlik ve beraberlik içerisinde ilgileniyoruz. Hükümetimizin gerçekleştirdiği bu proje sonucu kentimizde bulunan yapılar depreme dayanıklı hale gelecek.'