AK Parti'de Başbakan DAvutoğlu ile Cumhurbaşkanı Erdoğan arasındaki kriz iddiaları hakkında her geçen gün yeni bir bilgi ortaya çıkıyor. Bu sefer ki kriz İstanbul İl Başkanlığı konusunda yaşandı.


Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Davutoğlu arasındaki ‘Hakan Fidan’ krizi AKP’nin İstanbul İl Başkanlığı yarışıyla kızıştı.


Erdoğan’ın başkanlık için önerdiği ismi çizen Davutoğlu, dünürünün şirketinde genel müdür olan ismi tercih etti…


AKP, son haf­ta­lar­da Cum­hur­baş­ka­nı Tay­yip Er­do­ğan ile Baş­ba­kan Ah­met Da­vu­toğ­lu ara­sın­da­ki ge­ri­li­mi ko­nu­şu­yor. Er­do­ğa­n baş­kan­lı­ğın­daki Ba­kan­lar Ku­ru­lu’n­da ve­ri­len ‘ger­gin fo­toğ­raf­ta­n’ son­ra ya­şa­nan ge­liş­me­ler kri­zi gün yü­zü­ne çı­kar­dı. MİT Müs­te­şar­lı­ğı­’n­dan is­ti­fa eden Ha­kan Fi­da­n’­ın mil­let­ve­ki­li aday aday­lı­ğı kri­zi de­rin­leş­tir­di. Er­do­ğan, Fi­da­n’­ın is­ti­fa et­me­si­ne kar­şı ol­du­ğu­nu açık­la­dı. Kulislerde, Da­vu­toğ­lu­’nun Fi­da­n’­ı ya­nı­na al­mak için ada­y yap­mak is­te­di­ği ko­nu­şu­lu­yor.


ÖZEL GÖ­RÜŞ­ME YAP­TI


Sözcü'den Veli Toprak'ın haberine göre; Bir baş­ka kriz ise İs­tan­bul İl Baş­kan­lı­ğı için ya­şan­dı. 8 Şu­bat Pa­zar gü­nü ya­pı­lan kongre öncesi na­bız yok­la­ma­sı ya­pıl­dı. Da­vu­toğ­lu, Er­do­ğa­n’­dan ‘ö­ne­ri­si­ni­’ sor­du. Cum­hur­baş­ka­nı da Aziz Ba­buş­cu­’nun Yar­dım­cı­sı olan Hay­dar Ali Yıl­dı­z’­ı başkanlık için ‘tav­si­ye­’ et­ti. Da­vu­toğ­lu, Yıl­dız ve ken­di des­tek­le­di­ği Se­lim Te­mur­ci ile özel gö­rüş­me yap­tı. Top­lan­tı­dan Te­mur­ci ka­ra­rı çık­tı. An­cak bu ter­ci­hin özel bir ge­rek­çe­si ol­du­ğu an­la­şıl­dı.


Da­vu­toğ­lu­’nun kı­zı Mey­mu­ne, 2010 yı­lın­da Re­is Ma­ki­na­’nın sa­hi­bi Dur­sun Top­çu­’nun oğ­lu Ta­lha ile ev­len­di. İş­te Se­lim Te­mur­ci, Baş­ba­ka­n’­ın dü­nü­rü olan Top­çu Ai­le­si­’nin sa­hi­bi ol­du­ğu Re­is Ma­ki­na­’da Ge­nel Mü­dür… Kon­gre­de ise tam bir dev­rim ya­şan­dı. Ba­buş­cu­’nun eki­bi ve es­ki­ler tır­pan ye­di.


ROTAHABER