AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, ''Hiçbirimizin ülkemizin çıktığı bu yola, taş koymaya veya ufak bir kum tanesi koymaya hakkı yok'' dedi.


Hotar, Melikgazi Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen Sosyal İşler Başkanlığı Bölge Toplantısı'nın açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin konumunu, ülkeler platformundaki yerini daha da sağlamlaştırarak yoluna devam ettiği bu süreçte, birlik ve beraberliğin çok önemli olduğunu söyledi.
     ''Biz bunu kendimiz için değil, çocuklarımızın geleceği için yapmalıyız'' diyen Hotar, sözlerini şöyle sürdürdü:
     ''Hiçbirimizin ülkemizin çıktığı bu yola taş koymaya veya ufak bir kum tanesi koymaya hakkı yok. Böyle bir lüksü yok. Bizim böyle bir anlayışımız da yok. Zaten bunu kendimiz için değil, etrafımızda bize biraz mesafeli duran, bizi daha anlayamamış olan veya ulaşamamış olduğunuz kişilere anlatmamız, çalışmamızı bu yönde yapmamız için söylüyorum. Dolayısıyla bu birlikteliği, beraberliği, ülkemizin hızla devam ettiği bu yolda, bu süreçte önünü tıkayacak her türlü engeli kaldırmak için her türlü çabayı göstermeyi, biz zaten yapıyoruz yapmaya devam etmeliyiz, bunu yapacak kişilerin sayısını da artırmalıyız. Bu ülkemize verdiğimiz çabanın ilavesi olarak çok önemli bir konu. Diğer partilere gönül vermiş arkadaşlarımıza, kardeşlerimize de partimizin yaptıklarını, bundan sonra yapmayı planladıklarımızı, ekonomik istikrarın, siyasetçiye güvenin ne kadar önemli olduğunu anlatmaya devam etmeli ve onların kalbini de, oyunu da kazanmaya çalışmalıyız.
     AK Parti Engelliler Koordinasyon Merkezi Başkanı ve Adıyaman Milletvekili Muhammed Murtaza Yetiş ise Türkiye'yi yeniden ihya etmeye ve inşa etmeye çalıştıklarını söyledi.
     Yetiş, şunları söyledi:
     ''Toplumda var olan bütün değerleri, potansiyeli ortaya çıkarabilecek adımları atabilmek, toplumun önünde görünür görünmez bütün engelleri kaldırabilmek, yaşlısının, çocuğunun, gencinin, kadınının, engellinin önündeki tüm engelleri kaldırarak, kendi değerlerimiz üzerinde, varlığımızı, gücümüzü, potansiyelimizi bu ülkeye, onun da ötesinde tüm insanlığa sunabilecek gayret içerisinde olabilmek... İşte diriliş budur.
     Onun için yıllar boyunca karşısında bir söz bile söylenemediğini gördüğümüz bir ülkeyi, Allah'ın izniyle, dize getirebilmek ve 'Siz de herhangi bir ülke gibisiniz, siz de yanlış yaptığınızda özür dilemek zorundasınız, onun gereğini yapmak zorundasınız'' noktasına getirebilmek... İşte ancak bununla mümkün olmuştur.''
     Mavi Marmara gemisinde Adıyamanlı Fahri Yıldız'ın da şehit olduğunu anımsatan Yetiş, ''Kayseri'de Furkan kardeşimizi şehit verdi. Onun için Adıyaman ve Kayseri'nin kan kardeşliği var. Hakikaten değerler ekseninde bir siyaset ortaya koyduğunuzda yaptığınız işlerin sadece bugün değil, sadece sizin yaşadığınız dönemi değil, çocuklarınıza, torunlarınıza da ulaşabilecek çok ciddi sonuçlarının olduğunu görebiliyorsunuz'' diye konuştu.
     Yarın sona erecek toplantıya, 13 ilden partililer katılıyor.KAYSERİ (AA)