CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Dışişleri Bakanlığı, hatta Dışişleri Bakanı uyguladığı bu politikalarla Türkiye'yi Ortadoğu'da ciddi bir açmaza soktu. Bunun bir siyasi sorumluluğunun olması gerekiyor" diye konuştu.


CHP Genel Başkanı  Kemal Kılıçdaroğlu, "Dışişleri Bakanlığı, hatta Dışişleri Bakanı uyguladığı bu politikalarla Türkiye'yi Ortadoğu'da ciddi bir açmaza soktu. Terörün, bataklığın içindeyiz. Bunun bir siyasi sorumluluğunun olması gerekiyor. Rehineler Türkiye'ye geldikten sonra birilerinin bunun hesabını verip, görevinden ayrılması gerekiyor" diye konuştu


CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Hükümetin Irak'a askeri operasyon durumunda tezkere istemesi halinde parti olarak görüşlerinin ne olacağının" sorulması üzerine, "Tezkerenin gerekçesine bakarız. Türkiye'nin lehine ise 'evet', aleyhine ise ona da 'hayır' diyeceğiz" dedi.


Kılıçdaroğlu, "Eğer Başbakan da 'Ben cumhurbaşkanı adayı olacağım' diyorsa, kendisinin uyguladığı o etik kuralları, kendisi için de uygulaması gerekiyor. Yani bulunduğu görevden ayrılıp, cumhurbaşkanı adayı olarak meydanlara çıkması gerekiyor" dedi.


(AA)