12 Haziran 2011 seçimlerinden sonra ‘Kahramanmaraş’ı Yeniden Hayal Etmek’ parolası ile AK Parti Grup Başkan vekili Mahir Ünal’ın önderliğinde AK Parti İl Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen ortak akıl toplantılarının (çalıştay) sonuç bildirilerini ve geleceğe yönelik eylem planının yer aldığı ‘Kahramanmaraş Gelişim Stratejileri ve Eylem Planı’ isimli kitap kamuoyuna açıklanarak dağıtıldı.


AK Parti Kahramanmaraş il teşkilatının il danışma meclisi toplantısı Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Saygı duruşu yapılarak İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlanan danışma meclisi toplantısında TBMM Başkan vekili Mehmet Sağlam, AK Parti Grup Başkan vekili Mahir Ünal, Türkiye Parlamenterler Birliği Başkanı Nevzat Pakdil ve diğer Kahramanmaraş milletvekilleri Sıtkı Güvenç, Yıldırım Ramazanoğlu ve Ak Parti Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı Sevde Bayazıt Kaçar ile AK Parti’nin il genelindeki belediye başkanları, il genel ve belediye meclisleri üyeleri ve diğer yetkili isimler hazır bulundu.


SLOGAN: KAHRAMANMARAŞ’I YENİDEN HAYAL ETMEK


Toplantının açılış konuşmasını AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Fatih Mehmet Erkoç yaptı. Erkoç, önce konukları selamlayarak ‘hoş geldiniz’ dileğinde bulundu,


Suriye’de yaşanan insanlık dramından söz ederek Ortadoğu’da haritaların yeniden şekillendirilmeye çalıştırıldığına işaret eden Erkoç; “AK Parti kurulduğu yıldan bu yana, gerek ülkemizde, gerekse Kahramanmaraş’ta tarih yazmaya devam ediyor. AK Parti’nin Kahramanmaraş’ta büyük işler başardığını hepimiz, hepiniz biliyorsunuz. Daha da başarmaya devam edeceğiz. Öyle ki, Kahramanmaraş, Türkiye’de AK Parti’ye en çok oy vermiş bir il, gücünü de sizlerden alıyor. Az önce de söyledim, komşu ülkelerde savaşlar yaşanıyor, insanlar ve Müslümanlar ölüyor. Suriye bize Adana’dan da yakın, Müslümanların katledilişine üzülüyoruz” dedi.


Erkoç konuşmasının devamında omuzlarına binen yükün ve sorumluluğun büyük olduğunu, teşkilatı ve milletvekilleri ile bu sorumlulukları yerine getirmek için çalıştıklarını belirterek, Kahramanmaraş’ın 2023 vizyonunda Türkiye’nin marka illerinden biri olacağını iddia etti.


Konuşmasının son bölümünde Erkoç şunları kaydetti: “Ortadoğu yeniden şekillenmeye çalışırken, Türkiye’de ekonomik ve siyasi istikrar var. Bu istikrardan rahatsız olan güçler, PKK terör örgütünü başımıza bela etmeye çalışıyor, ancak başaramayacaklar. Çünkü biz güçlü bir ülkeyiz.Ülkemizde birlik ve beraberliği bozmaya çalışanlara izin ve fırsat vermeyeceğiz. Bu çalıştay sonuç bildirgesinin şehrimize ve partimize hayırlı olmasını diliyorum.”


GÜNLERDİR BÜYÜK MERAKLA BEKLENEN KİTAP DAĞITILDI


İlki Eylül 2011’de yapılan sağlık, çevre ve şehircilik, ulaşım, enerji ve maliye konularındaki Çalıştaylarla ilgili olarak hazırlanan kitap da bu arada konuklara dağıtılırken, mikrofona AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal geldi. Ünal, iktidarları döneminde gerek ülke genelinde, gerekse Kahramanmaraş’a yapılan hizmetleri sunumlarla dile getirdi, sağlık, kültür-turizm, sanayi-ekonomi, eğitim ve ulaşım hizmetlerinden örnekler ve rakamlar verdi. Ünal; “Kahramanmaraş’ı yeniden hayal etmek başlıklı ortak akıl toplantılarımıza katkı sunan herkese, özellikle bu strateji belgesinin hazırlanmasındaki değerli katkılarından dolayı milletvekilimiz Sevde Bayazıt Kaçar’a, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Genel Müdürü Süfyan Emiroğlu’na ve danışmanım Osman beye hepinizin huzurunda teşekkür ediyorum. Şu anda ülke genelinde sanki son 10 yılda hiç birşey yapılmamış gibi kara propaganda yürütülüyor. Bizlerin de bunlardan etkilenmemesi için zaman zaman yapılanların tekrar edilmesinde fayda var. Bizler 9.5 yıllık iktidarımızda yapacaklarımızı söyledik. Söylediklerimizi de yaptık. Kitapta da görüleceği üzere Kahramanmaraş’ın meselelerini ve bunların çözümlerine yönelik eylem planımızı ve bunlardan sorumlu olan bürokrasi ile diğer ilgili kurum ve kuruluşları belirttik. Çözümleri için süre koyduk. Her 6 ayda bir bürokrasiye neler yaptıklarının hesabını soracağız. 10 yıldır iktidardayız ama daha yolun başındayız. Kahramanmaraş'ı Türkiye'nin ve Ortadoğu'nun cazibe merkezi haline getirmek istiyoruz. Bunun için durmak yok çalışmaya devam.”


İl Danışma Meclisi toplantısına, milletvekilleri, eski milletvekilleri, il genel meclisi başkanı, Kahramanmaraş belediye başkanı, ilçe belediye başkanları, belde belediye başkanları, ilçe teşkilat başkanları, mahalle muhtarları, gençlik ve kadın kolları başkanları ile çok sayıda partili katıldı. Toplantıya sanayi ve iş dünyasını temsilen de KATSO Meclis Başkanı Şahin Balcıoğlu da iştirak etti.


DAHA SONRA İFTAR PROGRAMINA GEÇİLDİ


Saat 17.00’da başlayan ve yaklaşık 1 saat süren toplantının ardından Arsan Center Tesisleri’ndeki iftar programına geçildi. Yaklaşık 650 davetlinin hazır bulunduğu yemeğe Adalet Bakan Yardımcısı ve Ak Parti Kahramanmaraş eski milletvekili Veysi Kaynak ta katıldı.


Programda Ak Parti Kahramanmaraş milletvekilleri Nevzat Pakdil, Sıtkı Güvenç, Sevde Bayazıt Kaçar ve Yıldırım Mehmet Ramazanoğlu ile Ak Parti İl Başkanı Mehmet Fatih Erkoç da birer konuşma yaptı.


TBMM BAŞKAN VEKİLİ SAĞLAM İSTAKRAR VE GÜVENE DİKKAT ÇEKTİ


İftar yemeğinden sonra bir konuşma yapan TBMM Başkanvekili ve Ak Parti Kahramanmaraş milletvekili Prof. Dr. Mehmet Sağlam, "Siyasi, ekonomik ve sosyal bakımdan ortaya koyduğumuz istikrar ve güven gelecekte ne iş yapacağımızın en büyük teminatıdır" ifadesini kullandı.


10 yıllık Ak Parti iktidarıyla Türkiye'nin bütün dünyanın çoğunluğunun kabul ettiği gibi siyasi, ekonomik ve sosyal bakımdan güven ve istikrara kavuştuğunu söyleyen Sağlam; "Özellikle bugünün karmaşık dünyasında hele de bizim içinde bulunduğumuz coğrafi bölgede bu çok önemli. Bilindiği gibi Balkanlar, Ortadoğu, Kafkaslar öteden beri hep istikrarsızlık içindedir. Türkiye ise bunların tam göbeğindedir. İlk defa belki 10 yıldır siyaseten hem iç siyaset bakımdan, ekonomik bakımdan büyük ölçüde de sosyal bakımdan bu istikrar sağlanmıştır" dedi.


Söz konusu istikrar ve güven ortamının Türkiye'nin dünya siyasetinde oynadığı rolle de açıkça görüldüğünü ve Türkiye'nin son 10 yılda milli gelirini 3'e katladığını anlatan Sağlam, şunları kaydetti:


"Ak Parti iktidarı döneminde Türkiye’de kişi başına düşen gelir 3'e katlanmıştır. İhracat 130 milyar dolara çıkarılmıştır. Ak Parti 2023'e kadar ne yapacağını ortaya koymuştur. Şimdi bu halka da ilan edilmiştir. Siyasi, ekonomik ve sosyal bakımdan ortaya koyduğumuz istikrar ve güven gelecekte ne iş yapacağımızın en büyük teminatıdır. Her kesimle birlik ve beraber içinde olduğumuz, bunu sürdürebilir hale getirebildiğim sürece Türkiye dünyanın parlayan yıldızı olmaya devam edecektir. Buna yürekten inanıyorum. Bizlere düşen, hangi görevde olursak olalım büyük bir çaba harcayarak güven ve istikrarı korumaktır. Bu eleştiri olmayacak anlamına gelmiyor. Bir birimizi eleştirmeyeceğimiz anlamına gelmiyor. Ama Unutmayalım ki fikirlerin çarpışmasından gerçekler ortaya çıkar."


ÜNAL: SİYASET GÖNÜLLÜLÜK ESASINA GÖRE YAPILIRSA BEREKETLİ OLUR


Ak Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal ise, siyasetin gönüllülük esasına göre yapıldığı zaman bereketli olduğunu vurgulayarak şunları söyledi: "Siyasetin, birtakım hayaller amaçlar çıkarlar uğruna değil de Allah'ın rızasına kavuşmak için yollardan bir yol olarak görüldüğü zaman bereketi oluyor. Geçen 10 yıla dönüp baktığım zaman çok net olarak şunu görüyorum. Evet biz 10 yıl boyunca çaba sarf ettik, bu millete hizmet etmeye çalıştık ama ortaya çıkan sonuca baktığımızda 10 yılda olanlar aslında 25 yıllık emek sonucu gibi. Çünkü sadece sağlıkta yaptıklarımıza baktığımızda; İngiltere Sağlık Bakanı'nın yanlış hatırlamıyorsam söylediği bir şey var; Sayın Recep Akdağ'a, '9 yılda başardığınız 25 yılda yapılabilirliği olan bir şey' diyor. Peki biz nasıl 25 yılda yapılabilir bir şeyi 9 yılda gerçekleştirdik. Herhalde Allah'ın yardımı, niyetimizin halis olmasından kaynaklanıyor diye düşünüyorum."


BAZI ÜNLÜ İŞADAMLARI DA HAZIR BULUNDU


İftar yemeğine; Adalet Bakan yardımcısı Veysi Kaynak, Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Karaküçük, Kahramanmaraş Sanayici ve İşadamları Derneği (KASİAD) Başkanı Ahmet Kamil Şirikçi, Kahramanmaraş Lider İşadamları Derneği (KALİDA) Başkanı Osman Gemci, parti yöneticileri, belediye başkanları ile diğer ilgililer katıldı.


Bu arada; iftar yemeğinin protokol masasında kentin önde gelen işadamlarından Alirıza Kısakürek, Ali Galip Çalık, Erdal Kanbur ve İdris Tezcan gibi isimlerin de yer aldıkları görüldü. İftar sonrasında davetlileri kapıda uğurlayan İl Başkanı Erkoç ile Merkez İlçe Başkanı Necati Okay katılım için teşekkür etti. (www.kanal46.com)


 


 

Editör: TE Bilisim