Kahramanmaraş'ta büyükşehir heyecanı yaşanıyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye genelinde büyükşehir olacak 11 il olduğunu açıklamasının ardından bu özelliklere sahip kentlerde hareketlilik başladı.

AK Parti'nin 2023 vizyonunu belirleyen isimlerden biri olan Kahramanmaraş milletvekili adayı Mahir Ünal, AK Parti'den önceki süreçte insanların 12 saat ya da 12 gün sonrasını göremediğini söyledi.

Ünal, "8, 5 yılda biz Türkiye'yi bir istikrar ve güven adası haline getirdik. Şimdi Türkiye'nin artık bir istikameti var. 12 yıl sonrasını da planladık. Bu planlamayı yaparken de şehirlerimizi ilçelerimizi gelişim yeteneğine, potansiyeline, ve rekabet avantajına göre planladık. Bu çerçevede nüfusu 750 binin üzerine olan illerimiz artık büyükşehir oluyor. " dedi.

Bir kentin büyükşehir olmasının ilçelere de önemli katkılarının olacağını ifade eden Ünal, şunları kaydetti:

"Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Elbistan'ın Ekinözü'nün, Nurhak'ın tüm ilçelerin planlamasını yapmak zorunda kalacak. Altyapı planlamasını yapmak durumunda kalacak. Kaynak bu çerçevede bu ölçekte aktarılacak. Daha da önemlisi Karahüyük köyünden birisi kalkıp Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday olabilecek. Meclis üyesi olabilecek ve gidip bu köyün haklarını savunacak. İlçelerin merkeze yakınlıkları, uzaklıkları dikkate alınarak bu planlama yapılacak. Dolayısıyla içiniz rahat olsun. Bugüne kadar büyükşehir olup da bu durumdan şikayetçi olan çıkmadı. Ama il olup da bu durumdan pişman olan birçok ilçe var. Büyükşehir olmanın avantajlarını hep birlikte göreceğiz. Bu konuda gönlünüzü ferah tutun."