NTV yayınında konuşan CHP Sözcüsü Mustafa Özyürek, Baykal'ın aklındaki ismi açıkladı ancak bu açıklamasıyla CHP içinde adeta deprem yarattı.

NTV yayınında konuşan CHP Sözcüsü Mustafa Özyürek önemli açıklamalar yaptı.

İlk önce NTV'deki yayında konuşan Özyürek Baykal'ın aklından geçen adayın Kılıçdaroğlu' olduğunu söyledi.

Açıklamayı duyunca sinirlenen Baykal CNN Türk'e konuştu. Baykal genel başkan adayı olarak Kemal Kılıçdaroğlu'nu desteklediği iddialarını yalanlayarak "Aklımda herhangi biri yok, olursa da sadece ben söylerim" dedi.

Bu gelişmenin ardından Özyürek kendi konuşmasını 'ben adaylardan biri Kılıçdaroğlu dedim' diyerek düzeltti.

CHP Sözcüsü Mustafa Özyürek, Deniz Baykal’ın bir aday etrafında birleşilmesi durumunda o adayı kendisinin de destekleyeceğini söylediğini ifade ederek "Bu isimlerden biri de Kemal Kılıçdaroğlu olabilir. Bu bizim görüşümüzdür. Kamuoyunda da bunlar konuşuluyor. Değerli, yetenekli bir arkadaşımız. Ama parti tabanı, parti kamuoyu nasıl olur, bu kısa sürede sahiplenir mi, onu bilemiyorum, onu önümüzdeki günlerde göreceğimizi ifade ettim. Benim partinin sözcüsü olarak bir aday açıklamam söz konusu değil" diye konuştu.

ÖZYÜREK NE DEDİ?

Özyürek, CHP Genel Merkezi’ne gelişinde gazetecilere yaptığı açıklamada kurultayda Genel Başkanlık için adının geçenlerden birinin CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu ifade ederek, "Bunun etrafında parti kamuoyunun, partinin örgütlerinin birleşmesi gerektiğini, böyle bir arayış olduğunu, Genel Başkanımız’ın samimiyetle bir aday etrafında örgütlerimiz tam olarak birleşirse bu noktada kendisinin de yardımcı olabileceğini söyledi. Bu isimlerden biri de Kemal Kılıçdaroğlu olabilir. Bu bizim görüşümüzdür. Kamuoyunda da bunlar konuşuluyor. Değerli, yetenekli bir arkadaşımız. Ama parti tabanı, parti kamuoyu nasıl olur, bu kısa sürede sahiplenir mi, onu bilemiyorum, onu önümüzdeki günlerde göreceğimizi ifade ettim. Benim, partinin sözcüsü olarak bir aday açıklamam söz konusu değil" diye konuştu. Kılıçdaroğlu’nun nitelikleri itibariyle değerli bir kişi olduğunu belirten Özyürek, şunları söyledi:

"Ama bütün partiyi kısa sürede derler, toparlar, kucaklar mı, önümüzdeki kurultay sürecini nasıl onu hep beraber belki aşabiliriz ama bir referandum süreci var, bir seçim süreci var, bu aşamalarda ne olacak, bunu partililerimiz ciddi şekilde değerlendirir. Değerlendirdiği isimlerden biri de Kemal Kılıçdaroğlu’dur. Başka arkadaşlarımızı da değerlendiriyor olabilir. Sayın Baykal aday olmazsa ben de aday olabilirim diyen başka insanların da olduğunu duyuyoruz, ortadaki isimleri ben telaffuz etmiş oldum. Yoksa benim ne Sayın Baykal adına ne de parti adına bir aday teleffuzum söz konusu olmadı."

Özyürek, bir soru üzerine Merkez Yönetim Kurulu’nun (MYK) bir aday belirleme yetkisi olmadığını, adayı delegelerin belirleyeceğini bildirdi.

Özyürek, "Baykal ayrıldı ama geri dönmek için taktik yapıyor" yorumlarının doğru olmadığını vurgulayarak "Deniz Baykal samimiyetle ayrıldı ve kendisine ihtiyaç olmadan partinin yoluna devam edebilmesinin en doğru olduğunu söyledi. Ama parti yoluna devam edemeyecekse, parti içinde büyük sorunlar, sıkıntılar ortaya çıkacaksa ben görevden kaçmam dedi. Geldiğimiz nokta budur. Bir yanlış anlama olmasın" dedi.

Özyürek, Kılıçdaroğlu ismini kamuoyuna mal olduğu için söylediğini ancak Baykal’ın aday olmaması durumunda aday olacak başka isimlerin de olduğunu belirtti.

GÜRSEL TEKİN: KİM OLURSA ARKASINDAYIZ

CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, Özyürek'in Baykal'ın adayının Kılıçdaroğlu olduğunu açıklamasının ardından 'Daha çok sıcak bir gelişme Sayın Genel Başkanımız kimi derse onun arkasındayız, Sadece Kılıçdaroğlu değil, sayın Baykal CHP'den kimi aday gösterirse taban olarak arkasındayız "dedi. (Mynet)