CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bugün Kahramanmaraş'a yapılması planlanan gezisi olumsuz hava şartları nedeni ile uçak kalkış saatinin ileriye alınması nedeni ile iptal edildi.

Geçtiğimiz günlerde CHP Genel Merkezinin talebi üzerine iş adamlarıyla bir araya gelmek isteyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, KATSO toplantı salonunda aylık meclis toplantısına katılacak ve burada iş adamlarına CHP'nin ekonomik programı ve ekonomik kriz üzerine konuşacaktı.

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KATSO) Başkanı Mehmet Balduk, toplantının iptali sonrasında yaptığı açıklamada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katılacağı Meclis toplantısının olumsuz hava konuşları nedeniyle ileriki bir tarihe ertelendiğini bildirdi.

Başkan Balduk kendisine yöneltilen "Kemal Kılıçdaroğlu'nu siz mi davet ettiniz" sorusuna verdiği cevapta CHP Genel merkezinden gelen talep üzerine yapılmak istendiğine dikkat çekerek; şunları söyledi:

"CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran ve Genel Saymanı Faik Öztrak benim dostlarım. CHP yönetimi referandum öncesinde iki kez Kahramanmaraş'a gelmek istediler. Bende şimdi gelmeyin referandum var. İşin siyasi boyutu var. Referandumdan sonra gelin ekonomide ki sorunları çözüm önerilerimizi ve sizin önerilerinizi tartışma imkânımız olur demiştim. Onlar daha çok dünya da kriz varken Kahramanmaraş ekonomisi nasıl büyümeye devam ediyor.

İstihdamını ve ihracatını arttırmasının kaynakları neler bunları merak ediyorlardı. Ayrıca AK Parti neden Kahramanmaraş'tan büyük destek görüyor? Birde bunu araştırmak istediler. Daha sonra ise genel başkanımız Kemal bey'de bu toplantıya katılmak istiyor dediler. Bizde Ana muhalefet partisi liderinin odamızı ziyaret edip meclis üyelerinin sorunlarını ve çözüm önerilerini dinlerse memnun oluruz. Daha öncede sayın başbakanımız 4 kere oda meclisinin ve oda yönetim kurulunun görüşlerini dinlemişti. Sağ olsunlar gerek siyasi parti liderleri gerekse de sayın bakanlar, üst düzey bürokratlar Kahramanmaraş'a her geldiklerinde odamıza önem verdiklerini için odayı ve beni ziyaret ederler. Gerçekleşmeyen bu ziyarette de siyasi boyut aramak anlamsızdır."

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun gezisinin 21 Ekim perşembe gününe ertelendiği öğrenildi.