AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Değişimden, dönüşümden yana tavır alan, ezberleri bozan bir Türkiye inşa ediyoruz'' dedi.

Başbakan Kocaeli'de düzenlenen mitingde konuştu, CHP'nin neden tek başına iktidar olamadığını açıkladı.

AKP, yerel seçim çalışmalarına Kocaeli'den başladı. Düzenlenen mitinge katılan Başbakan Recep Erdoğan: "Bugün Kocaeli'nde tarihi bir günü yaşıyoruz. Bugün siyasetimiz demokrasimiz için tarihi bir gün yaşıyoruz. AKP olarak seçim startımızı buradan Türkiye'nin en gelişmiş kentlerinden birinden Kocaeli'nden veriyoruz.

Türkiye'nin yerel demokrasideki büyük hamlesini Kocaeli'nden başlatıyoruz.

28 Mart 2004'te başlattığımız yerel kalkınma hamlesindeki ikinci adımı Kocaeli'nde atıyoruz. Bugün Kocaeli AKP ile AKP Kocaeli ile gördüğünüz gibi şahlanıyor. Burada bindirilmiş kıtalar yok, burada Kocaeli var. Burada Kocaeli halkı var. Çünkü Kocaeli bizler için çok önemli bir şehir."

"TÜRKİYE BU BEDENE DAR GELİYOR"

"Burada Kocaeli var. Kocaeli bizler için önemli. Kocaeli sanayimizin yüzakı. Lokomotif şehirlerimizden biri. Kocaeli'nin ilerlemesi demek Türkiye'nin büyümesi demek. Yeniden Kocaeli'de Durmak Yok Yola Devam diyoruz, Durmak Yok Hizmete Devam diyoruz. Gün büyük düşünme günüdür. Biz büyük bir devletiz, büyük bir milletiz. Türkiye son 6 yılda çok değişti. Büyüdü. Artık bu bedene dar geliyor. Biz artık topraklara sığmıyoruz, sığamıyoruz. "Yırtarım dağları enginlere sığmam taşarım" diyor ya.. Şimdi bu ruhu yeniden yaşıyoruz. İstikbalimizin peşinde koşuyoruz. Türkiye'ye küçük düşünmek yakışmaz! Onun için diyoruz ki Sen Türkiyesin, Türkiye büyük düşün!

Türkiye dünya liginde üst sıralara tırmanmaya devam ediyor. Şehirlerimiz artık kendi ürettikleriyle, kendi kültürüyle, öz değerleriyle birer marka haline geliyor.

İzmir Milano ile yarışıyor. İstanbul Pekin ile New York ile yarışıyor. Erzurum Palandöken'iyle bir cazibe merkezi haline geliyor. Trabzon Gençlik Olimpiyatları'na ev sahipliği yapıyor. Kayseri meydanlarıyla çevre düzenlemesiyle yarışıyor. Şehirlerimizin gücü yeniden ortaya çıktı. Dikkat edin dünyadaki kalkınma yarışı artık şehirler üzerinden yapılıyor. Biz bu anlayışla kalkınma yerelde başlar, demokrasi yerelde başlar diyor ve mücadelemizi böyle sürdürüyoruz."

"BİZ PARTİLERLE DEĞİL DÜNYA ŞEHİRLERİYLE YARIŞIYORUZ"

"Biz diğer partilerle yarış içinde değiliz. Dünya şehirlerle yarıştayız. Biz reformları çoğaltmanın mücadelesindeyiz. Bunun için işimiz hizmet, gücümüz millet. Biz AKP olarak Türkiye'ye yeni bir anlayış kazandırıyoruz. Ezberleri bozan bir Türkiye hayal ediyoruz. Yetimlerin hakkı daha iyi korunuyor, garip itilip kakılmıyor. Hiçbir din, dil, sosyal sınıf bir diğerine üstün sayılmıyor, dışlanmıyor. Türkiye'de artık güçlünün sesi haklının sesini bastırmıyor. Bu ülke çok daha fazlasını hak ediyor. İşte bunun için Durmak Yok Kalkınmaya Devam diyoruz.

Çocuklarınızın geleceğini düşünerek oy verin. Biz dik duracağız. Bu milletin onuruna asla kara leke sürdürmeyiz. Bu milletin onurunu bugüne kadar nasıl koruduysak bugünden sonra da öyle koruruz. Mahallenizin sokaklarınızın geleceğine oy kullanın. Bu seçim sadece partilerin yarıştığı bir seçim değildir. Bu yarış, medeniyet yarışıdır. Gelin canlara adalette kalkınmada birleşelim. Gelin canlar kalkınmada birleşelim. Gelin canlar medeniyet yolculuğunda el ele kenetlenelim. Bir olalım iri olalım diri olalım."

"KOCAELİ'YE HEP MÜJDELERLE GELİYORUM"

"Bakınız Başbakan olarak bugün Kocaeli'ne 18. gelişim. Her gelişimde Kocaeli'ne bir müjdeyle bir hizmetle dahası toplu açılışlarla geldim. Bugünde aynı şekilde kocaeli'ni daha da güzelleştirecek geliştirecek tesisleri Kocaeli'ne kazandırıyoruz.

Hatırlarsanız, belediyelerimiz aracılığı ile daha önce Kocaeli'nde iki açılış bayramı gerçekleştirmiştik. Bugün 3.'nü gerçekleştiriyoruz.

Bugün tam 105 eseri yatırımı Kocaeli'ne kazandırmanın coşkusunu yaşıyoruz. Bunun içinde alt yapı üst yapı yatırımlarından ulaşım yatırımlarına, park ve bahçelere, spor tesislerine varıncaya kadar pek çok tesis eser var.

Bunun yanında hükümetimizin Kocaeli'ne kazandırdığı 9 ayrı eser var. Bu yatırımlar içinde sağlık tesisleri eğitim tesisleri var.

Sizler bizi Kocaeli'ne ne zaman geldiysek çok iyi karşıladınız. Bunun için size ayrıca teşekkür ediyorum."

CHP NEDEN TEK BAŞINA İKTİDAR OLAMADI?

"Benim belediye başkanım iller bankasından alması gereken payı, hakkını bile devlete borcu olduğu bahanesiyle çoğu zaman alamıyordu. Devletin imkanlarını, kendi partilerinden olan belediyelere aktarıyor, diğer belediyeleri yokluğa mahkum ediyorlardı. Göreve geldiğimizde biz bunu kaldırdık.

Bizler bu anlayışla yürüyoruz. Bundan sonrada devletin kaynaklarını adil bir şekilde dağıtmaya devam edeceğiz. Hatta Haziran temmuz Ağustos aylarında bu yüzde 40 kesintiyi bile kaldırdık. Dedik ki yüzde yüzünü vereceksiniz. Niye. Çünkü yaz ayları yatırım aylarıdır.

Bundan sonra devletin kaynaklarını da adil biçimde dağıtmaya devam edeceğiz. Ben damdan düşmedim, belediye başkanlığı yaptım. İktidarlar destek vermiyordu. Teminat mektubu dahi vermiyorlardı metro için. Buna rağmen biz CHP'den 50 milyon dolarlık yatırımla aldık, İstanbul metrosuna 500 milyon dolarlık yatırım yaptık ve Taksim-4 Levent Metrosu'nu hamdolsun ki devreye soktuk. Bakın geçen gün, CHP'nin kitabında belediyecilik, hizmet yok iftira var. Bu zihniyet bereketsizdir, kirlidir. Bu zihniyette bereketsizlik var, 12 Eylül öncesine gidin, Enerji Bakanı Baykal'dı. Benzin kuyruklarını, akaryakıt kuyruklarını hatırlayın. CHP'nin dönemine bakın.

Nüfus kağıdında yağ, ekmek damgası vardı. Gaz damgası vardı. Bunlar karneyle dağıtılırdı.

Karne bulamayanlara nüfus kağıdıyla. Bunları millet gördü. Bu nedenle CHP tek başına iktidar olamadı!"

"BİZ İŞÇİLERİ SOKAĞA ATMADIK"

"Ne dedik biz vurmaya değil, biz sevgiye barışa birliğe geliyoruz. Bizim farkımız bu. Onlar ne derse desin. Onlar hangi iftirayı atarlarsa atsınlar. Kocaelili kardeşlerim, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ni CHP'den 4,5 milyar dolar borçla devraldık.

Bir bakın acaba Kocaeli'nde iki dönem neler yapıldı. Ben belediyeciyim. Yuvacık barajı bunun en güzel şahididir. Şu anda bu barajın borcunu millet ödüyor. 4.5 milyar dolar. Bunun yüzde 1'iyle, iki kat fazlası kapasitesini Ankara Büyükşehir Belediye'miz yaptı.

İbrahim başkanımız göreve geldi, AK belediyecilik farkını ortaya koydu. Şu dönem içerisinde 2 katrilyonluk yatırımı gerçekleştirdi. Çok büyük rekorlara bu borca rağmen imzasını attı, mührünü vurdu. Sanayinin başkenti Kocaeli'de endüstriyel dönüşümün en güzelini sağladık. SEKA Parkı yaptık. Anamuhalefet lideri yanına milletvekillerini aldı buraya geldi. Burayı peşkeş çekecekler sattırmayız dedi. Ne oldu. Biz işçileri mağdur etmedik sokağa atmadık. Büyükşehir belediyemiz bu işçilere kucak açtı. Biz SEKA Parkı halkımızın hizmetine sunduk. Onların yalanlarının hiçbiri çıkmadı. ne aldanan ne aldatan olduk. Peşkeş çekilecek dedikleri arazi Kocaeli hkının ailesiyle eğlenebildiği gezebildiği bir parka dönüştürdük."