Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, PKK’nın ateşkes kararı aldığı iddialarını değerlendirerek, “PKK ile perde arkasında görüşmeler olabilir. Milletten gizli bir şekilde seçimi geçirinceye kadar, kurtarıncaya kadar belki böyle bir yola girilmiştir. Diğer seçim öncesi de biz bunu yaşadık.” dedi.


Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Şehit Aileleri Federasyonu’nu ziyaret etti. Burada soruları cevaplayan Destici, PKK’nın ateşkes kararı aldığı iddialarının sorulması üzerine, PKK’yı muhatap almadıklarını söyledi. Türkiye’de bu konuda en kararlı duruşu gösteren parti olduklarını kaydeden Destici, diğer siyasi partilerin, dönemsel olarak PKK’yı ya da onun siyasi uzantılarıyla aralarına mesafe koyduklarını aktardı. Destici, “O mesafe kalktığında tokalaşırlar, muhabbet ederler, oturur yemek yerler. Birbirlerinin düğününe davet ederler.” ifadelerini kullandı.
Destici, şöyle devam etti: "Dün Sayın Cumhurbaşkanı’nın çözüm süreci buzdolabındadır. Eğer gereken adımlar atılırsa tekrar çözüm sürecine başlanabilir’ gibi açıklamaları oldu. Cumhurbaşkanı’nın açıklamaları direkt hükümeti bağlayan açıklamalardır. Ben bu açıklamaları hükümet adına da yapılmış açıklamalar olarak değerlendiriyorum. PKK ile perde arkasında görüşmeler olabilir. Milletten gizli bir şekilde seçimi geçirinceye kadar, kurtarıncaya kadar belki böyle bir yola girilmiştir. Diğer seçim öncesi de biz bunu yaşadık. Seçimden sonra ne ile karşılaşacağımız çok açık ve nettir. Onun için milletimizin artık bu yalanlara hem PKK tarafından hem de iktidar tarafından yapılan bu açıklamalara asla rağbet etmemesi, ciddiye almaması gerekir. PKK’nın kendini lağv edeceğini, içeridekilerin eylemlerini sonlandıracağını hiç kimse aklından geçirmesin. Çünkü adamların hedefleri belli. Adam açıkça söyledi. Bu ülkeyi yönetenler bu kadar mı saf. Ya da saf numarası yapıyorlar.”
Selahattin Demirtaş’ın ‘burası özgür Kürdistan olacak’ dediğini aktaran Destici, “Adam orada vergi dairesini niye kuruyor, kendi mahkemelerini niye kuruyor? Devlet içindekiler gaflet içinde olabilir, istismar edilmeye müsait olabilir ama milletin artık uyanması gerekir. Ülkenin birliğinin kardeşliğinin yanında mı duracaksın yoksa ülkenin ayrılmasının ve buna çanak tutanların yanında mı duracaksın. Bir tarafta BBP diğer tarafta diğerleri.” dedi.



Kanal46


CİHAN

Editör: TE Bilisim