Devlet Bahçeli, "Köşke krizin tarafı olmadığımız için çıkmadık" dedi. Bahçeli Cumhurbaşkanı'nın kamouyunu oyalama pozisyonunda olduğunu da ifade etti.

"Gülün objektif sorun çözme niteliği iflas etti" diyen Devlet Bahçeli, "Cumhurbaşkanı çekim alanından çıkmalıdır" diye konuştu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün görüşme talebine yönelik yazılı bir basın açıklaması yaptı.

Bahçeli açıklamasında, "MHP'nin, yemin ve boykot krizinin taraflarıyla aynı kategoride değerlendirilmesi ve süren siyasi krizin sanki bir parçasıymış gibi sunulması çok çirkin ve yakışıksız olmuştur. MHP, Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah Gül’ün kamuoyunu oyalamak için pozisyon aldığına inandığından ve Meclis’te cereyan eden krizin tarafı olmadığından dolayı Çankaya Köşkü'nden gelen görüşme talebini geri çevirmiştir" dedi.

Bahçeli'nin yazılı açıklaması şu şekilde:

"Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki boykot girişimi ve yemin krizi aziz milletimizin gözü önünde vuku bulmuştur.Nitekim Cumhuriyet Halk Partisi milletvekilleri Meclis’e gelmesine rağmen yemin etmemişlerdir.

Bağımsız olarak seçilen bir grup milletvekili ise çok manidar bir şekilde Diyarbakır’da toplanmış ve yemin krizinin bir parçası olmuştur.Sözde, bu talihsiz eylemlere tutuklu bulunan milletvekillerinin serbest bırakılmaması gerekçe gösterilmiştir.Milliyetçi Hareket Partisi ise, halen tutuklu bulunan bir milletvekili dışında tam kadro TBMM’de yerini almış ve milletvekili yeminini gerçekleştirmiştir.

Bunu yaparken de, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin çözüm ve çare yeri olduğu inancından hareket etmiş ve milli iradeyi sulandıracak niyetlere prim vermeyeceğini ortaya koymuştur. Partimiz hiçbir zaman TBMM’nin saygınlığına gölge düşürecek ve millet egemenliğini tartıştıracak bir zihniyetin içinde olmamıştır, bundan sonra da asla olmayacaktır.

Bu gelişmeler üzerine Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah Gül inisiyatif alarak muhalefet partileri ve bağımsız milletvekilleriyle görüşmek için harekete geçmiştir. Öncelikle Sayın Cumhurbaşkanı’nın, Başbakan Erdoğan’la gerçekleştirdiği iki saati aşkın görüşmeden sonra, siyasi partileri Çankaya Köşkü’ne davet etmesi kuşku verici ve baştan sorunlu bir tavır olmuştur. Bu görüşme içeriğinin tarafımızca bilinmesi mümkün değilse de, Sayın Gül’ün Başbakan Erdoğan’la istişare yaptıktan sonra böyle bir davette bulunduğu güçlü bir ihtimaldir. Bununla birlikte, Milliyetçi Hareket Partisi’nin, yemin ve boykot krizinin taraflarıyla aynı kategoride değerlendirilmesi ve süren siyasi krizin sanki bir parçasıymış gibi sunulması çok çirkin ve yakışıksız olmuştur.

Partimizin Meclis’teki sorunu aşması için gösterdiği çabayı, katkıyı ve desteği göstermezden gelmek Sayın Gül’ün düşebileceği en büyük hata olarak karşımızdadır.

DHA