30 Mart Mahalli İdareler Seçimleri sona erdi. Sandık sayımlarının ardından resmi olmayan sonuçlara göre Elbistan Belediye Başkanlığı’nı Av. Durmuş Küçük, ikinci defa kazandı.


Yaklaşık 5 ay önce başlayan seçim maratonu, yerel seçimler ile sona erdi. Sabah saat 07.00’da başlayan seçimler saat 16.00’da sona erdi. Toplam 352 sandıkta oy kullanılırken, yapılan sayımın ardından resmi olmayan sonuçlara göre Elbistan Belediye Başkanlığı’nı Durmuş Küçük, ikinci defa kazandı.


2009 yılında ilk defa Elbistan Belediye Başkanı seçilen Durmuş Küçük, 30 Mart 2014 mahalli idareler seçimlerini de kazanarak, ikinci dönem vizesini aldı.


Seçim sonuçlarının belli olmasının ardından İbrahim Karaoğlanoğlu Meydanı’ndaki seçim bürosuna, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil ve İlçe Başkanı Yunus Kaan Kısaca ile birlikte gelen Durmuş Küçük, seçimi kazandıklarını belirterek, yeni dönemde çok daha büyük hizmetlere imza atacaklarını söyledi.


SİZ BU MEMLEKETİN GERÇEK SAHİPLERİSİNİZ


İbrahim Karaoğlanoğlu Meydanı’nda sloganlar ve alkışlarla karşılanan Durmuş Küçük, kendisini bekleyen coşkulu kalabalığa yaptığı konuşmada, şunları söyledi:
“Çok değerli milletvekilimiz Nevzat ağabey gün boyu burada, kaç gündür bizlerle çalışıyor. Sizlerde kaç aydır ayaktasınız. Büyük bir mücadele verdiniz, Allah razı olsun. Önümüzde çok büyük bir hizmet dönemi açılıyor inşallah. Bundan şüphemiz yok. Milletvekili ağabeylerimiz, büyükşehir belediye başkanımız ve sizlerle Elbistan’ımızın geleceği inşallah parlak. Ancak şunu söylemek istiyorum. Tabii ki sevinmek hakkımız, sevineceğiz ama bugün çok yorulduk. Kutlama programımızı ayrıca bir başka gün yapacağız. Belki Pınarbaşı büyük parkta yapacağız. Bizler inanan insanlarız. Yarın Ulu Camide bir mevlidi şerif okutacağız. Allah razı olsun kaç aydır ayaktasınız. Kaç gündür çalışıyorsunuz. Çok geniş bir cepheye karşı mücadele verdiniz. Siz bu memleketin gerçek sahiplerisiniz. Allah nasip ederse yeni mazbatamızı alacağız, işte onu sizlerle alacağız. Allah’a çok şükür, bu hizmet dönemini de sizlerin çalışması ve gayretiyle elhamdülillah önümüzü açtı. Hepinizi Cenab-ı Allah’a emanet ediyorum.”(İHA)