Kahramanmaraş'ta özel rehabilitasyon eğitim merkezlerinde eğitim alan engelli öğrencilerin velileri, AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanlığı'nı ziyaret etti.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda görüşülen, engelli çocukların rehabilitasyonunu bir yılla sınırlayan yasa tasarısıyla ilgili sitemlerini dile getiren veliler, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Mustafa Sarıkaya'dan söz konusu yasanın milletvekillerine duyurularak çözüm bulunması noktasında yardım istedi.

AK Parti'yi ziyaret eden engelli öğrenci velileri adına basın açıklamasını yapan Funda Yılışın, konunun aciliyeti ve toplumsal boyutu düşünüldüğünde, çok önemli objektif desteklerin gerektiğini belirterek hükümetin rehabilitasyon eğitimini bir yılla sınırlandırmaması gerektiğini savundu.

Yılışın, "Sorumluluklarımızın bilincinde olan değerli sivil toplum temsilcilerinden farklı platformlarda vereceğimiz mücadelede, yanımızda yer almanızı böyle önemli ve anlamlı bir konuda aktif olarak tam destek vererek sizleri yanımızda görmek istiyoruz. Millet iradesinin her zaman üstün olacağı inancıyla birlikte vereceğimiz mücadele, engelliler adına önemli bir adım tarihi bir sürecin başlangıcı olacaktır." dedi.

AK Parti Kahramanmaraş İl Başkan Yardımcısı Mustafa Sarıkaya ise; hükümet tarafından daha önceki yıllara oranla engelli vatandaşları ilgilendiren kanunlarla ilgili iyileştirmeler yapıldığını ve engellilere daha çok değer verildiğini vurguladı.

Engelli velilerin taleplerini AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Sağlam'a ve diğer milletvekillerine ileteceğini de ifade eden Sarıkaya, AK Parti hükümetinin engelli vatandaşları düşündüğünü, yasa tasarısının iyileştirme noktasında ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.(Cihan)