Başbakan Erdoğan 2009 yerel seçimleri için 3 Büyükşehir Belediye Başkan adayını açıkladı.

Şeb-İ Aruz töreni için Konya'ya giden Başbakan Erdoğan burada düzenlediği basın toplantısında, Antalya, Kayseri ve Konya'da halen belediye başkanlığı yapan adaylarla yola devam edeceklerini söyledi. Erdoğan, Konya'da yaptığı açıklamada, 15 Ocak'a kadar tüm adayları kamuoyuna açıklayacaklarını belirtti. Halkın inandığı, güvendiği adayları tespit ettiklerini kaydeden Erdoğan,"Belediye başkanlığında önemli olan halkın gönlünü elde etmektir. Halkın sevgisini, muhabbetini kazanabilmek aslolandır" dedi.

Erdoğan şöyle konuştu:

"Aday süreci hiçbir siyasi partide olmayan tam bir demokratik kültür süreci içinde olmuştur. Bugün 3 ilin belediye başkanını açıklayacağız. Temayyül yoklamalarımız tavizsiz yapılmaktadır. Bizdeki gibi çalışan kadın kolları, gençlik kolları hiçbir partide yoktur. Adaylarımız için kamuoyu yoklamaları da yaptık. Pazar günü de 6 ilin temayül yoklamalarını yapacak, her ilin milletvekilleri ve parti üst kurullarının da görüşlerini alarak değerlendirmemizi yapacağız. Alınan sonuçlar MYK'da değerlendirecek ve sonuçları açıklayacağız"

ANTALYA ADAYI YENİDEN TÜREL

Erdoğan Antalya adayının halen belediye başkanı olan 1964 doğumlu ve mesleği gazeteci olan Menderes Türel olduğunu açıkladı. Türel'i "vizyon sahibi, ufuk sahibi" diye tanımlayan Erdoğan, "Türel: 2004 seçiminde Antalyalıların belediye başkanı seçildi. 5 yılda Antalya'nın çehresi değişti" dedi. Erdoğan, "Antalya'nın önceki halini de biliyordum, bu bayramda gittim, başkanımız bizi biraz gezdirdi, Kaleiçi'ni gezdik gördük ki burası Antalya'nın turizmin bambaşka bir cazibe merkezi olmuş. Antalya'ya not vermek istiyorsanız Kaleiçi'ne bakın yeter. Alanya-Antalya yoluna bak, 11 tane katlı-köprülü kavşak nasıl yapıldı gör, göremiyorlarsa bunun günahı bizde değil. Antalya dünyanın önemli bir turizm merkezi haline geldi. Önceki dönemde yıllardır yapılamayan altyapı yatırımları yapıldı, önümüzdeki dönemde de üst yapıya ağırlık vererek Antalya'yı bir dünya markası haline getireceğiz" dedi.

KAYSERİ ADAYI: MEHMET ÖZHASEKİ

Erdoğan'ın açıkladığı diğer belediye başkan adayı ise 1959 doğumlu ve 1998'den bu yana belediye başkanlığını yürüten Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki oldu. Erdoğan, "2004 yılındaki seçimlerde yüzde 70.2 gibi rekor oyla işbaşına geldi. Kayseri'de yeni bir anlayış ve vizyonla çalıştı. Kayseri'yi Orta Anadolu'nun yıldız şehirlerinden biri haline getirdi. Çevre düzenlemeleri yaptı" dedi. Erdoğan, Özhaseki'nin de alt yapı çalışmalarına ağırlık verdiğini ve Türkiye'de örnek bir çalışma yaptığını açıkladı. Erdoğan Özhaseki'yi, "teşebbüs insanı, girişimci insanı, yatırımcı insanı" diye tanımladı.

KONYA ADAYI TAHİR AKYÜREK

Erdoğan'ın açıkladığı 3.aday ise 1959 doğumlu ve 2004'te belediye başkanı seçilen ve halen bu görevi yürüten Tahir Akyürek oldu. Yapılan çalışmalarda Konya'nın bir cazibe merkezi olduğunu kaydeden Erdoğan, çok büyük yatırımlar yapıldığını belirtti. AKP iktidarından önce Konya'da bir tane 5 yıldızlı otel olmadığını kaydeden Erdoğan, şimdi 5 yıldızlı oteller yapıldığını, şehrin bulvarlarla farklı bir hale geldiğini açıkladı.