Başbakan Erdoğan, Ankara Büyükşehir Belediye başkanlığı için aday belirleme sürecinin devam ettiğini söyledi.

Erdoğan, "Ankara bizim için önemli bir ilimiz,temayül yoklamalarını aldık bu arada arkadaşlar ciddi sayıda denek üzerinde çalışmalar yapıyorlar. Bunun sonucunda biz de karar vereceğiz. Adayımızı değerlendirme süreci devam ediyor" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'nın kendileri için çok çok önemli bir il olduğunu belirterek, ''Kamuoyu araştırmaları bu hafta sonuna kadar gelirse zaten bekletmeyip açıklarız'' dedi.

Erdoğan, çalışma ziyaretinde bulunan Gürcistan Başbakanı Mgaloblişvili ile Başbakanlık Merkez Bina'da bir araya geldikten sonra bir basın toplantısı düzenledi. Erdoğan, burada gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan gazetecilerin Ankara'da Melih Gökçek'in aday olup olmayacağı sorusuna şöyle yanıt verdi: "Sürece girerken büyükşehir belediyelerimizle alakalı yaptığımız gerek temayül yoklamaları, gerek kamuoyu araştırmaları ve bütün bunlarla birlikte belli aralıklarla büyükşehir belediye başkan adaylarımızı açıklayacağımı söylemiştik. 5 tane ili açıkladık. Ankara da bizim için önemli bir ilimiz. Şu an arkadaşlarımız birçok denek üzerinde anketlerini sürdürüyor. Bu çalışmalar neticelendikten sonra da bizler Ankara Büyükşehir Belediyesiyle ile ilgili kararımızı vereceğiz."