Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin basına kapalı grup toplantısında Ergenekon operasyonunu değerlendirdi ve “Bu soruşturmanın artık sonuçlanmasını diliyorum. Bu davayla bizi (AKP) ilişkilendirenler var. Bunları bizim yaptırdığımızı düşünenler yanılıyor” dedi.

AKP Grup toplantısında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ergenekon operasyonunu değerlendirdi. Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Perşembe günü Anayasa Mahkemesi'ne sunacakları sözlü savunmanın genel çerçevesi hakkında grubu bilgilendirdi. Devlet Bakanı Mehmet Şimşek ise bu hafta Genel Kurul gündeminde ele alınacak olan yabancılara mülk satışını öngören tasarı hakkında bilgi verdi.

-AKP'Yİ ERGENEKON'LA İLİŞKİLENDİRENLER VAR

Başbakan Erdoğan, grubunun basına kapalı bölümünde bugün sabah saatlerinde Ergenekon operasyonu çerçevesinde gerçekleşen gözaltıları değerlendirdi. Erdoğan, bu soruşturmanın kendileriyle ilişkilendirildiğini ve bunu yapanların yanıldığını ifade etti. Erdoğan, “Bunu bizimle ilişkilendirenler, sanıyorlar ki biz yaptırıyoruz. Yanılıyorlar. AKP'nin böyle bir işi olamaz. Bu iş savcıların işidir. Nasıl ki, savcı AKP hakkında kapatma davası açtı, başka bir savcı da bu soruşturmayı başlattı. Bunun bizimle ilişkili olduğunu düşünenler yanılacaklar” dediği öğrenildi. Bir an önce bu soruşturmanın sonuçlanmasını istediğini anlatan Başbakan, “Ülkeyi karanlık noktalara çekmek isteyenlerin hevesleri kursaklarında kalacak. Bu soruşturma umarım en kısa zamanda sonuca ulaşır. Karanlıklar aydınlığa kavuşacaktır” dedi.
BİLGİ TRAFİĞİ

Bu arada, Başbakan Erdoğan kapalı grup toplantısında gözaltına alınanların sayısının 20 olduğunu, İçişleri Bakanı Beşir Atalay'dan bu sayının teyidini istediği ve gözaltı ile ilgili bilgileri milletvekillerine aktardığı kaydedildi.

-SÖZLÜ SAVUNMA ETKİLİ OLACAK-

AKP Grubu'nun basına kapalı bölümünde Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, milletvekillerine Perşembe günü Anayasa Mahkemesi'ne yapacakları sözlü savunma hakkında bilgi verdi.

Kapatma davasıyla ilgili hukuki sürecinin nasıl işleyeceğini anlatan Çiçek, yapacakları sözlü savunmanın da ön ve esas savunmada olduğu gibi Yalçınkaya'nın iddialarını çürütmeye yönelik olduğunu ve ellerinde bu iddiaları çürütecek belgelerin de mevcut olduğunu bildirdiği öğrenildi. Sözlü savunmanın genel çerçevesini anlatan Çiçek, savunmanın nasıl hazırlandığını, belgelerin nerelerden temin edildiğini anlattığı ve etkili bir savunma yapacaklarını da sözlerine eklediği kaydedildi.

-İLK TASARI YANLIŞLARLA DOLUYDU-

Bu arada, bu hafta TBMM Genel Kurul'da görüşmelerine başlanacak, yabancılara mülk satışını öngören ve Tapu Kanunu'nu değiştiren düzenleme ile ilgili tartışmalar gündeme geldi. Bu konuda Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, Meclis'e ilk gelen tasarının bazı maddelerinin yanlış olduğu ve sonradan Adalet Komisyonu'nda düzeltildiğini hatırlattı. Son haliyle tasarının bir risk ve endişe taşımadığını anlatan Şimşek, tasarının yasalaşması halinde Türkiye'ye yabancı yatırımcıların akın edeceğini söylediği belirtildi.