Kahramanmaraş’ta büyük dönüşümün mimarı olmaya hazırlanan Fatih Mehmet Erkoç, bir yandan siyasi çalışmalar yaparken diğer yandan uzman ekiplerle şehrin geleceğini planlıyor.


AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Makine Yüksek Mühendisi Fatih Mehmet Erkoç, hem seçim hem de proje çalışmalarına yoğun şekilde devam ediyor. Gerçekleştirdiği vatandaş ziyaretleriyle insanların beklentilerini dinleyen Erkoç, diğer yandan da Kahramanmaraş’ı aydınlık yarınlara taşıyacak projeleri tek tek hazırlıyor.


Erkoç, “Büyük dönüşüm başlıyor” sloganıyla yürüttüğü çalışmalar kapsamında deneyimli ekiplerle de görüşmelerini sürdürüyor. Başta İstanbul Büyükşehir Belediyesi olmak üzere çeşitli kurumlardan uzman ekipleri Kahramanmaraş’a davet eden Erkoç, kentin geleceği için en doğru hamleleri yapmak adına istişarelerde bulundu.


Başta ulaşım olmak üzere, Kentsel dönüşüm, turizm ve hafif raylı sistem gibi konuların masaya yatırıldığı çalışma toplantılarında uzman bürokratların görüşlerini alan Erkoç, bu tür tecrübe paylaşımlarının Kahramanmaraş’ın geleceğine ışık tutacağını söyledi. Toplantıların ardından değerlendirmelerde bulunan Erkoç, şöyle konuştu:


“Gerek adaylık sürecinde gerekse daha önceki siyasi yaşamımız boyunca vatandaşlarımıza nasıl bir Kahramanmaraş istediklerini sorduk. Şimdi de bu beklentiler doğrultusunda en ideal çalışmaları yapmak için deneyimli insanlarla görüşüyoruz. Bu nedenle İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin çeşitli dairelerinden çok tecrübeli insanlar buraya geldiler. Onlara şehrimizi dolaştırdık, istişarelerde bulunduk. Düşündüğümüz projeleri, onlarla konuştuk. Önümüzdeki günlerde de yine bu yönde çalışmalarımız olacak yol arkadaşımız


olan büyükşehir belediyeleriyle tecrübe paylaşımımız sürecek. Böylelikle Kahramanmaraş’ın geleceğini en doğru şekilde inşa edeceğimize inanıyorum.”


ÇALIŞTAYLAR YATIRIM OLARAK DÖNDÜ


Sadece bugün değil yaşamının her döneminde Kahramanmaraş’a hizmet etmek için gayret ettiğini ifade eden Erkoç, “Her anımızda taş üstüne taş koymanın gayreti içerisinde olduk” dedi. Bu noktada organize edilen çalıştayların büyük önem taşıdığına vurgu yapan Erkoç, şöyle devam etti:


“Biz Kahramanmaraş’ımız için hep çalışıyoruz. Daha önce ki dönemlerde de yani il başkanlığımız sürecinde de kentimiz için çok önemli çalışmalar yaptık. Bunlardan en önemlisi de hiç kuşkusuz çalıştaylardı. Yatırımcı bakanlarımızı ve bakanlıklardan bürokratları şehrimize davet ettik, onlarla geleceğimizi hayal ettik. Bu çalışmalar sonunda da önemli yatırımlara imza attık. Yani biz partimiz kurulduğu günden bu yana kentimizin geleceğine ilişkin hayaller kurduk. Şimdi bu hayalleri gerçeğe dönüştürürken en doğru adımları atmanın gayreti içindeyiz. Bu açıdan bugün bizimle beraber olan ekiplerin görüşleri oldukça önemli. Davetimizi kırmayıp gelen, bizlere katkı sunan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz.”


Sözlerinin sonunda büyükşehrin önemine de vurgu yapan Erkoç, “Büyük dönüşüm dediğimiz hizmet atağını yapabilmek için büyükşehir kanununa, yetkisine ihtiyaç vardı. Yani daha büyük hamle yapabilmemiz için büyükşehir enerjisine ihtiyacımız vardı. Bunu da kazandık. Sayın başbakanımızın 2011’de verdiği müjde. 30 Mart seçimlerinde gerçekleşiyor. İnşallah herkesin beğendiği, yaşamak için imrendiği Kahramanmaraş’ı, birlikte inşa edeceğiz” diye konuştu.