Milli Eğitim Bakan yardımcısı olan Erdem, daha önce Bakan Dinçer’le ilgili gensoru kavgasına karışarak parmağını kırmıştı.


Kültür ve Turizm Bakanlığı Bakan Yardımcılığı’na Dr. Abdurrahman Arıcı, Milli Eğitim Bakanlığı Bakan Yardımcılığı’na ise Orhan Erdem atandı.


Resmi Gazete’nin dünkü sayısında yayımlanan atama kararnamesine göre, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Türk Patent Enstitüsü Yönetim Kurulu Üyeliğine Nuh Tandoğan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdür Yardımcılığına, Davut Güney getirildi. Kararnamede yeni bakan yardımcılarının isimleri de belli oldu. Buna göre AKP’nin eski milletvekilleri Dr. Abdurrahman Arıcı Kültür ve Turizm Bakanlığı Bakan Yardımcılığı’na, Orhan Erdem ise, Milli Eğitim Bakanlığı Bakan Yardımcılığına getirildi.


Futbol hakemi

Arıcı, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ni bitirdi. Yozgat ve Rize Devlet Hastanelerinde radyoloji uzmanı olarak çalıştı. Rize ve Antalya İl Sağlık Müdürlüğü, Antalya Atatürk Devlet Hastanesi Başhekimliği görevlerini yürüttü. Futbol hakemliği yaptı. Süper Lig Gözlemciliği, Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Üyeliğinde bulundu. Arıcı, 2007’de AK Parti’den aday olarak Antalya milletvekili seçilmişti.

Bakan Dinçer’i savunurken kırdı


Dinçer, Milli Eğitim Bakanlığı teşkilatının yönetimine getireceği isimleri, geçmişte milletvekilliği yapan isimler arasından seçti. MEB Bakan Yardımcılığı görevine 22 ve 23. dönemde Konya’dan milletvekili seçilen Erdem getirildi. Geçen yıl Dinçer’in Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı döneminde hakkında verilen gensoru önergesinin görüşülmesi sırasında yaşanan kavgada Erdem’in parmağı kırılmıştı.


7 Ekim 1963’te Konya Akşehir’de doğan Erdem, Dokuz Eylül Üniversitesi Muğla İşletmecilik Yüksek Okulu’nu bitirdi.