Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kahramanmaraş İl Başkanı Mustafa Bastırmacı, 20 Haziran Pazar günü gerçekleştirilen Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Kahramanmaraş il kongresinde bölücü örgütün sözde bayrağının açılması ile Van Milletvekili Fatma Kurtulan’ın sözlerine tepki gösterdi.
Bastırmacı yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti:

“Ülkemizde her gün bir şehit cenazesiyle ocaklara kor gibi düşen yangında, yüreğimiz parçalanırken daha Göksun şehidimizin cenazesi henüz soğumamışken; yüreğimiz kan ağlarken...

Evet; Kahramanmaraş ta Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) il kongresi yapıyor. O da tam Kahramanmaraş’ın göbeğinde Moda Düğün Salonu’nda. Salonda Kahramanmaraş doğumlu BDP’li Fatma Kurtulan da var. Zehir zemberek konuşma yapıyor. Ölen PKK’lı teröristlere ‘şehit’ diyerek bir dakikalık saygı duruşuna davet ediyor.

Kalemizde kurtuluş savaşında Fransız bayrağının indirilip Türk Bayrağının dalgalandığı günden bu yana uğruna binlerce şehit verdiğimiz AY-YILDIZLI bayrağımızın yerine PKK paçavrasını açarak bardağı taşıran sözleriyle Kahramanmaraş olaylarını da kaşıyan çirkin bir üslupla kafa tutuyor.

60 kişilik bir avuç terörist yandaşlarına 160 kişilik polis teşkilatımızın güvenlik için önlem aldığı bir salonda maalesef bu tür olaylar gerçekleşmiştir.

Demek ki; açılım dedikleri bu olsa gerek. Yaşanan bu rezalet tüm Kahramanmaraşlıları son derecede rahatsız etmiş ve ilgililerin duyarsızlığı kamuoyunu üzmüştür. PKK, BDP ve AKP işbirliğinin ortaya çıkarttığı bu projeyi Kahramanmaraş MHP il teşkilatı olarak şiddetle ve nefretle kınıyoruz.

Caniler ve yandaşları bilmelidir ki; bu cennet vatan sahipsiz değildir. Bunlar er ya da geç döktüğü kanda boğulacaklardır.” (www.kanal46.com)