AK Parti'nin fireci vekillerinden biri açık verdi....

Pazar günü halk oylamasına sunulacak anayasa değişiklik paketinin TBMM'de görüşülmesi sırasında kabul edilmeyen parti kapatma ile ilgili maddeye bazı AK Parti milletvekillerinin de oy vermediği anlaşıldığında ortaya çıkan şoka yol açan millitvekilleri konusunda gelişme oldu.

Kahramanmaraş merkezli olarak uydu aracılığıyla yayın yapan Aksu TV'de canlı yayına katılan Kahramanmaraş Milletvekili Dr. Cafer Tatlıbal bu maddeye ’ret’ oyu verdiğini söyledi. Aksu TV Genel Müdürü Turgay Terzibaş'ın programına konuk olan Tatlıbal, kendisine yöneltilen soruları yahıtladı. Tatlıbal, ile Terzibaş arasında şu diyalog geçti:

Terzibaş: Siz DTP’liler için şerefsizler demiştiniz. Peki, mecliste partilerin kapatılması oylanırken sizin oyunuzun rengi ne idi?

Tatlıbal: Ret verdik işte, gördünüz çıkmadı ya

Terzibaş: Siz de ret mi verdiniz?

Tatlıbal: Ben önemli değiliz ama

Terzibaş: Ret verdik dediniz ama zaten şimdi de

Tatlıbal: Tamam çıkmadı işte

Turgay Terzibaş: Ret verdiniz.

Cafer Tatlıbal: 227 (doğrusu 327 olacak) ile düştü.

Turgay Terzibaş: Ret verdiniz…

Programın bundan sonraki dakikalarında ise reklâmlara geçildi. Programın ikinci bölümünde ise yerel gündemle ilgili konular ele alındı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın geçmesini en fazla istediği madde 330'un altında oy aldığı için reddedilirken, fireci AK Partili milletvekillerinin kimler olduğu merak ediliyordu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, parti kapatmayı zorlaştıran ve TBMM'den onay şartı getiren 8'inci maddenin reddedilmesi ve bunda partisinden fireler olmasına sert tepki göstermiş, “Farklı görüşlerini, kapalı toplantılarda dile getirmediler. Dürüstlük bunu gerektirir” demişti. (Kaynak: Milliyet - Posta ve ulusal-yerel haber siteleri....)