MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ı "Hanyayı Konya'yı bilmemek"le suçladı.

Meclis Genel Kurulu'nda Konya Ovası Projesi'yle ilgili bir konuşma yaptığını ve hükümet adına yanıt veren Bakan Yıldırım'ın "Hanyadan da Konya'dan da dünyadan da haberimiz var" dediğini hatırlatan Kalaycı, "Bakan hanyayı Konya'yı biliyorum dedi ama Konya'ya Kahramanmaraş'tan Göksun ırmağını taşımaya kalktı. Sözkonusu nehir Göksun değil, Göksu nehridir" dedi.

MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı'dan, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'a ilginç bir eleştiri geldi. Önceki gün Meclis Genel Kurulu'nda Konya Ovası Projesiyle ilgili gündemdışı söz aldığını belirten Kalaycı, yaptığı konuşmada, hükümete "Köylüye, çiftçiye kulak verin, onların sesini dinlemek için telekulağa, dinleme ve izleme yapmanıza da gerek yok. Çiftçi ve köylü sıkıntıda. Feryatları her yerden duyulmaktadır. Burada masal anlatmayı ve palavra sıkmayı da bir kenara bırakın. Çiftçinin ve köylünün halini görün. Gerçi sizin ne Konya'dan ne de dünyadan haberiniz var" dediğini kaydetti. Kalaycı, bu eleştirilerine hükümet adına yanıt veren Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın ise "Kahramanmaraş'tan Göksun ırmağını Konya Ovasına taşımak suretiyle Konya'nın sulamadaki eksikliğini gidereceğiz. Bu da yılların özlenen, beklenen projesidir. Konya'yı bilmeyen, dünyayı bilmeyen bu işleri bilmez. Konya'yı da biliyoruz, hanyayı da biliyoruz, dünyayı da biliyoruz."dediğini bildirdi.

"GÖKSUN DEĞİL GÖKSU NEHRİ"

Kalaycı, Bakan Yıldırım'ın "Hanyayı Konya'yı bildiğini" söylemesine rağmen, yaptığı konuşma ile aslında bilmediğini ortaya koyduğunu söyledi. Yıldırım'ın bahsettiği proje nedeniyle Konya Ovası'na getirilen suyun Kahramanmaraş'taki Göksun ırmağı değil Göksu nehri olduğunu söyleyen Kalaycı, "Bakan hanyayı Konya'yı biliyorum dedi ama Konya'ya Kahramanmaraş'tan Göksun ırmağını taşımaya kalktı. Sözkonusu nehir Göksun değil, Göksu nehridir. Konya Ovası için hayati öneme sahip Mavi Tünel, Göksu nehrini Tünel'le akıtma projesidir. Yoksa Bakan'ın söylediği gibi Konya'ya Kahramanmaraş Göksun nehrinden su getirilmeyecek. Hanyayı bilmem ama Bakan Konya'yı bilmediğini yaptığı bu gafla ortaya koymuştur" dedi. (ANKA)
Editör: TE Bilisim